50 år med Lagkagestævnet

Der var stil over lagkagen ved det allerførste Lagkagestævne for 50 år siden. Foto: Farum Boldklub.

Hvert år de sidste 49 år har Farum Boldklub, netop kr. Himmelfartsdag afholdt det årligt tilbagevendende lagkagestævne for fodboldens yngste årgange. I år er der 50 års jubilæum.
– Med til historien hører, at mange forældre har været aktive omkring lagkagestævnet. Bl.a. skulle de mange lagkager hentes ved bageren, hvilket foregik i en stor lastbil, så kagerne kunne stå sikrede under transporten og oplagres indtil uddeling, fortæller Poul Christoffersen fra Farum Boldklub.
Lagkagestævnet er for både piger og drenge. De yngste 5 og 6-årige spiller med tre mand på holdet. 7, 8 og 9-årige med fem mand på holdet og 10-årige med otte mand. Naturligvis kan holdene derudover bruge udskiftere. Efter veloverståede kampe er der medalje, lagkage og drikkelse til alle spillere.
Pt. er 47 klubber tilmeldt og der er plads til 100 hold. Blandt de tilmeldte klubber er Hundested og Ølstykke i Nord. Haslev og Bjæverskov i Syd. Hovedstadsklubberne KB og Hvidovre. Og så helt naturligt naboklubben fra Værløse og mange Farum hold.
Mere om stævnet kan læses på Farum Boldklubs hjemmeside farum-boldklub.dk, ligesom stævnet kan følges online.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest