Bikubenfonden løfter Skolelandbrugets indsats for udsatte unge

Underskrifterne på aftalen blev meget passende sat på papiret i Skolelandbrugets bålhytte. Fra venstre: Caroline-Marie Vandt Madsen, leder i Natur til et godt liv – Laboratoriet, borgmester Ole Bondo Christensen og leder af Skolelandbruget Johnny Skjoldborg Krog.

Samfundet står overfor en stor udfordring i forhold til unges mistrivsel i skolelivet. Skolelandbruget i Farum har fundet en model, som giver 19 talenter et frirum og inspiration til at vende tilbage i fællesskabet gennem arbejdet med dyr og natur. Netop i denne tid arbejder man på at udvide ordningen med nye tiltag.
Nu vil Bikubenfonden med på den rejse. Onsdag formiddag blev der skrevet under på en partnerskabsaftale mellem Furesø Kommune og Natur til et godt liv, som er en underafdeling af Bikubenfonden.
I Natur til et godt liv – Laboratoriet er leder Caroline-Marie Vandt Madsen særligt interesseret i den videre udbredelse.
– Vi er nysgerrige på, hvordan kommunen vil forankre naturintegreret socialt arbejde, så det får fodfæste hele vejen rundt om den unge. Vores mål er at gøre natur til ny normal i det sociale arbejde med unge på kanten. Det glæder mig, at vi med naturintegreret socialt arbejde kan bidrage til at løfte og videreudvikle naturbaserede forløb i Furesø Kommune, siger Caroline-Marie Vandt Madsen.
I partnerskabet bidrager Natur til et godt liv – Laboratoriet blandt andet med overnatningsophold for unge og sparring, videndeling og kurser til fagprofessionelle, mens Furesø Kommune bidrager med udvikling, erfaringsdeling og udbredelse.
Partnerskabet er langvarigt og er foreløbigt sat til at vare indtil 2028.

Udvider med naturvejledning
Skolelandbruget kan ikke rumme flere talenter på gården, men i samarbejde med foreningen Naturstøttepunkt Hjortøgård er der gang i en prøvehandling, hvor talenter fungerer som værter for skoleklasser på Hjortøgård. Det skal partnerskabet med Bikubenfonden være med til at videreudvikle.
Visionen for partnerskabet er, at unge mellem 13-30 år, der kæmper med fx skolevægring, diagnoser eller andre sociale problemer får mulighed for at blive bedre rustet til fremtiden gennem forløb i naturen. Tanken er, at metoderne på sigt skal brede sig til andre indsatser i kommunen.

Borgmester i Furesø Kommune Ole Bondo Christensen (A) glæder sig over det nye partnerskab.
– Vi ser frem til at styrke en gruppe af vores mest sårbare borgere ved endnu mere aktivt at bruge den smukke natur, vi er omgivet af. Både medarbejdere og de unge er allerede stærkt optagede af metoderne og nysgerrige på at lære mere. Partnerskabet taler lige ind i vores mål om at løfte trivsel og læring for alle børn og unge inden 2030, og vores håb er, at indsatserne på den lange bane kan gøre endnu flere i stand til at mestre eget liv, siger Ole Bondo Christensen.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest