Midt inde i Ravnsholt Skov finder man nogle murbrokker og en slidt informationstavle, det er de eneste spor efter et markant sted i den danske kunsthistorie, CoBrA-hytten.
Den 1. juli 1936 blev grundstenen lagt til Arkitekternes Weekendhytte. Den blev tegnet af de to arkitektstuderende Ejnar Gråe og Henning Helger og året efter rejste der sig en imponerende og smuk bygning, der lå lige ned til en sø.
Bygningen blev af flere betegnet som et arkitektonisk mesterværk. Den bestod af pejsestue, opholdsstue, vaskerum. køkken, wc, cykel- og brændeskur samt sovesale til syv piger og 16 drenge.
Grunden var på 8.000 kvm. og den blev stillet til rådighed af Frederiksholm Teglværk (Bloustrød Teglværk), der også leverede murstenene. Hytten var beregnet for arkitektstuderende ved Kunstakademiet i København. Først senere kendt som CoBrA-hytten.
Kunstnergruppen Co-BrA (forkortelse af Copenhagen, Bruxelles og Amsterdam) blev stiftet i Paris af bl.a Asger Jorn og eksisterede fra 1948 til 1951. Den fik stor betydning for kulturens udvikling i de respektive lande.
Asger Jorn indkaldte til en CoBra-konference i Frederiksholm-hytten. Deltagerne var Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen, Else Alfelt, Mogens Balle, Erling Jørgensen, Robert Dahlmann Olsen, Stephen Gilbert, Dotremont, Eduard Jaguer, Alfred H. Liljendahl, C. O. Hulten og Anders Østerlin, samt familiemedlemmer.
Der går mange historier om kunstnernes vilde, ubekymrede liv i CoBrA-hytten, hvor de drak, diskuterede og stjal hinandens ægtefæller. De skabte også kunst på højeste niveau. Som modydelse for at få lov til at låne hytten, dekorerede de den med malerier.
En gruppe arkitekter beskrev synet af de udsmykkede vægge, som et møde med naiv børnekunst. Der var ikke den store forståelse af, hvad der var sket i CoBrA-hytten.
Hytten blev senere solgt til spejderne, som vaskede kunsten af væggene. Tilbage var kun et gigantisk loftsmaleri. Journalisten Virtus Schade opdagede, hvad der var ved at ske, og fik Lyngby Kommunes borgmester Paul Fenneberg til at købe det store loftsmaleri. I dag er det udstillet på Sophienholm ved Bagsværd Sø.
Hytten blev revet ned i 1969.