Det vil politikerne ikke snakke om! – Stor stigning i antallet af udsatte børn i Furesø

4,6 procent af alle børn og unge i Furesø falder ind under kategorien udsatte. Pressefoto.

Andelen af udsatte børn og unge i Furesø Kommune er i voldsom vækst. Fra 3,4 procent i 2021 til 4,6 procent i 2023. Byrådspolitikerne er ikke vendt tilbage med svar i sagen.
Lørdag morgen sendt Lær for Livet en pressemeddelelse med resultater fra en ny analyse fra Kraka Economics. Hensigten er at få udbredt kendskabet til organisationens metoder, som finansieres af TrygFonden med en bevilling på 18 mio. kr.
Pressemeddelelsen indeholdt tal for hver enkelt kommune. Tallene for Furesø Kommune viser en markant stigning i procentdelen af udsatte børn og unge i alderen 0 til 22 år. Fra 3,4 procent i 2021 til 4,6 procent i 2023. Ifølge statistikken fra Danmarks Statistik er Furesø den kommune i hovedstadsområdet med den største procentdel af udsatte børn og unge.
Samme dag sendte Alt om Furesø spørgsmål til fire partier. Ingen af dem er vendt tilbage med svar.
Cathrine Riegels Gudbergsen, formand for TryghedsGruppens regionale råd i Region Sjælland sætter ord på betydningen af de mange udsatte børn og unge.
– I vores del af landet har vi desværre en høj koncentration af børnefamilier med svære livsvilkår. Det er vi i det regionale råd meget opsatte på at gøre noget ved – både ud fra et samfundsøkonomisk perspektiv og af hensyn til den enkelte. Derfor er vi gået sammen med organisationen Lær for Livet, så vi sammen kan hjælpe flest muligt af regionens børn og unge med svære livsvilkår til at leve et liv, hvor de trives og dermed øger chancerne for, at de får en uddannelse, så de kan udfolde deres potentiale og leve et godt liv, siger Cathrine Riegels Gudbergsen.
Analysen fra Kraka Economics viser en klar effekt af Lær for Livets metoder.
– En sammenligning af knap 2.000 tidligere anbragte 17-årige, hvoraf mere end 300 har modtaget et Lær for Livet-forløb, viser, at et Lær for Livet-forløb øger sandsynligheden for at bestå folkeskolens afgangsprøve med 15 procentpoint. Det betyder, at målgruppen af anbragte børn, som består folkeskolens afgangsprøve, forventes at stige fra 50 pct. til 65 pct. som følge af Lær for Livet-forløbet. Dertil opnår Lær for Livet-deltagerne markant bedre karakterer ved folkeskolens afgangsprøve end kontrolgruppen. Med en målrettet indsats som Lær for Livet kan man således få flere unge godt igennem folkeskolen og frem til en ungdomsuddannelse, siger Kasper Lasson Brandt, ledende økonom i Kraka Economics, der står bag analysen af Lær for Livet.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *