Sune, Jovanco og Søren hos Barley Field Beer kan bare ikke styre deres nysgerrighed. Det startede med ølbrygning, men for et par år siden investerede de i et destilleri. Her er der blevet produceret gin, vodka, akvavit, calvados og meget andet. Nu har drengene kastet sig over et nyt projekt. De vil lave dansk grappa.
Grappa er en italiensk spiritusdrink lavet på pressede druerester fra vinproduktionen.
Barley Field Beer har lavet en aftale med Nordlund Vingård om at aftage presserester fra vinhøsten 2023.
– Miriam fra Nordlund økologiske vingård har lige høstet grønne Solaris og røde Rondo druer. Druerne er blevet presset, men resterne indeholder stadig frugtsaft og sukker. Vindruesaften beholder Miriam til vinproduktion, presseresterne og bærmen har Barley Field fået til at gære videre på. Bærmen er bundfald fra vinproduktionen som frasorteres efter at vinen har stået i 24 timer. Der er masser af sukker og smag i bærmen så den er god at få med over og gære videre på, forklarer Sune Saabye.
Og nu bliver det lidt nørdet. Men hæng med!
Barley Field har sat gæringen i gang. Midt i november har gæret lavet frugtsukkeret om til alkohol som skal destilleres hos Barley Field. Det er en omhyggelig proces, hvor vennerne har et vågent øje på destillationen fra start til slut. Kun det bedste gemmes. Efter destillation forskæres/fortyndes grappaen til mellem 40-45 procent alkohol.
Og så skal der smages!!!
Barley Field laver dansk grappa
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest