Barley Field nørder igennem – lakridsshot og hindbærbrændevin

Sune Saabye og vennerne i Barley Field er i gang med at fremstille lakridsshot og hindbærbrændevin.

For drengene bag Barley Field handler fornøjelsen mest af alt om at nørde rundt med gode råvarer og spiritus. I samarbejde med lokale virksomheder er de på vej med et lakridsshot og en hindbærbrændevin.
Sune, Jovanco og Søren fra det lokale bryggeri og destilleri Barley Field er i gang med den del af arbejdet, som de nyder allermest. For i bund og grund drives Barley Field ud fra en passion for råvarer i kombination med alkohol eller spiritus.
Igennem er årene er det blevet til over 100 forskellige bryg og et stort sortiment af spiritus – lige fra flyversjusser til absint.
Nu er der nye produkter på vej. Barley Field arbejder sammen med Bagsværd Lakrids om et lakridsshot.
– Vi vil gerne lave et lakridsshot til voksne, som gerne vil have kvalitet lavet af gode ingredienser. Jeg laver nogle flere test i denne uge for at finde den helt rigtige opskrift. Der skal undersøges mere om, hvad forskellig mængde sødme, salmiak, rålakrids og alkoholprocent gør for smagsoplevelsen. Der er mange parametre som kan drejes på før smagen føles helt rigtigt, forklarer Sune Saabye.
Råvaren er Bagsværd Lakrids hemmelige blanding af tre forskellige Franske rålakridser.
– Den første test smager godt. Masser af rålakridssmag med salmiak og 29% i alkoholstyrke, lyder det begejstret fra Sune Saabye.
Der skal laves otte tests, inden Barley Field sammen med Bagsværd Lakrids udvælger den rigtige smag.
Men der stopper det ikke. Barley Field er også i gang med at udvikle en hindbærbrændevin. Bærrene kommer naturligvis fra den lokale bærgård Rokkedyssegaard.
– Vi har destilleret flotte modne hindbær fra Rokkedyssegaard og siden har destilatet, som forsøg, trukket med hindbærblade for at give brændevinen en flot grøn farve. Hindbærbrændevinen er blevet siet en ekstra gang fornylig og er endelig på hylden hos os, siger Sune Saabye.
Han er klar med en anbefaling.
– Hindbærbrændevinen smager godt i en longdrink sammen med masser af is toppet med tonic, slutter Sune Saabye.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest