Biodiversitet myldrer frem efter frivillig indsats

Guldhale er en forholdsvis sjælden sommerfugleart, men er observeret på Byfælleden Nørreskov Park. Foto: Lars Johansen.

En gruppe frivillige knokler med at skabe biodiversitet på Byfælleden Nørreskov Park. Ornitolog er begejstret for stor artsrigdom.
Da Værløse blev udbygget i 1960´erne og 1970´erne blev der skabt en grøn kile imellem Højeloft Vænge, Skovlinien og Skovgårds Allé. I dag kaldes den Byfælleden Nørreskov Park og er nok mest kendt for Vulkanen.
I mange år blev græsset slået af Furesø Kommune, men for nogle år siden tog en gruppe frivillige fat på at skabe områder med biodiversitet.
Den lokale ornitolog, Lars Johansen, er begejstret for de store fremskridt i biodiversiteten.
-Det er fortsat ikke et område med stor biodiversitet, men det bliver bedre og bedre i takt med den frivillige indsats med at gøre græsmarkerne mere blomsterrige. Det kan virkelig mærkes, siger Lars Johansen.
Der er registreret 633 plante og dyrearter på Byfælleden Nørreskov Park. Lars Johansen står for en del af observationerne. Alene i 2024 har han observeret 20 forskellige sommerfuglearter, 61 svirrefluerarter, 20 guldsmedearter og en masse fugle.
-Jeg tager typisk et billede af dem, så er det nemt at identificere dem hjemme på computeren. Den mest sjældne sommerfugleart er nok Guldhale, forklarer Lars Johansen.
I Furesø er der megen snak om sommerfuglearten Violetrandet Ildfugl. Den er endnu ikke observeret på Byfælleden, men der er håb.
-Jeg håber på, at støde på den en dag. Der er ved at være områder, hvor det ikke er usandsynligt at møde den. Men der er mange andre arter på Byfælleden, som er væsentlig mere sjældne end Violetrandet Ildfugl, siger Lars Johansen.
Det gælder ikke mindst guldsmedearten Grøn Mosaik-guldsmed, som er observeret i Svanesøen.

Grøn Mosaik-guldsmed er beskyttet af EU-lovgivning.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest