Daniel brænder for breddearbejdet

24-årige Daniel Roland er ny formand for Farum Badminton. Ungdomsformand Charlotte Hartvig er nu også næstformand.

Farum Badminton har fået ny formand. Lars Lyholm Madsen har knoklet for klubben i 12 år. Ved generalforsamlingen gav han med stor glæde depechen videre til seniorformand Daniel Roland.
Daniel Roland er 24 år gammel, men nærmest en veteran indenfor badmintonverdenen.
Han voksede op i Albertslund og spillede for den lokale klub, inden han tog til Taastrup Elite, men i 2017, skiftede han til Farum Badminton som 17-årig. Allerede halvandet år efter hans skifte til Farum Badminton blev han medlem af seniorspilleudvalget og formand for udvalget to år senere. Tre år senere er han klar til at tage formandsposten.
Som 19-årig stiftede Daniel virksomheden OpstrengningWorld og fik unik viden om forretningsverdenen specielt inden for badmintonsporten. I dag arbejder han som marketingkoordinator for badmintonmærket Li-Ning.
– Jeg har altid godt kunne lide at udvikle projekter. Jeg stiftede virksomheden for at prøve det hele af. Det gav en masse erfaring og et kæmpe netværk indenfor badminton. Det bringer jeg med ind i arbejdet som formand for Farum Badminton, fortæller Daniel Roland.
I rollen som formand for seniorspilleudvalget har han satset på klubmiljø og breddearbejde. Det er erfaringerne fra det arbejde, som han gerne vil udbrede til andre afdelinger i klubben.
– Jeg føler mig klar, fordi jeg gerne vil styre Farum Badminton i den retning, som jeg synes, at vi skal. Vi har haft en fin vækst i seniorafdelingen – specielt efter forskellige tiltag som f.eks. “begynderhold” for voksne spillere. Det fokus kan vi brede yderligere ud på klubniveau, forklarer Daniel Roland.

Farum skal være kendt for at være et godt sted
Daniel tilhører en ny generation af badmintonledere. Det afspejler sig klart i hans tilgang til klubbens fremtid.
– Vi skal være mere innovative og ikke køre videre på samme måde, som man har gjort i årtier. Hvis vi lykkes med det, kan vi skabe en klub med et stabilt og godt medlemstal. Det kræver, at vi får involveret alle i klubben. Vi skal bruge hinandens kompetencer og på den måde får vi i fællesskab skabt planen for, hvor vi skal hen, fortæller Daniel Roland.
Daniel er meget bevidst om, at Farum Badmintons geografiske placering giver visse udfordringer i forhold til elitebadminton. Eliteklubberne Værløse og Lillerød ligger få kilometer fra Stenvadhallen.
Han vil dog gerne have, at Farum Badminton bliver kendt for noget andet.
– Jeg kunne godt tænke mig, at Farum Badminton kommer ordentligt tilbage på landkortet – ved at være klubben som man elsker at være en del af – trods niveau og alle, siger Daniel Roland.
Netop derfor glæder han sig over, at tidl. ungdomsformand Charlotte Hartvig fortsætter sin store indsats og indtræder som næstformand i bestyrelsen, samt at Carsten Wantzin har taget rollen som formand for veteranafdelingen.
Farum Badminton voksede fra 2022 til 2023 fra 201 til 247 medlemmer. Væksten er primært kommet i aldersklassen +40.
I samme periode gik badmintonsporten tilbage med 4363 medlemmer til et samlet medlemstal på 109.917.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest