Debat – Indsats mod støj i Værløse er godt for sundheden

Mette Thiesen. Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti.

Af Mette Thiesen, folketingsmedlem, Dansk Folkeparti
Støj er et alvorligt problem, der dagligt plager og påvirker mange danskeres helbred.
En stor del af støjen kommer fra de danske motorveje. I Furesø Kommune er hele 1261 boliger ramt af støjforurening. Det har vi i Dansk Folkeparti længe arbejdet hårdt for at gøre noget ved, og vores indsats er begyndt at bære frugt.
Vejdirektoratet har anerkendt behovet for at gøre noget ved støjen fra den del af Hillerødmotorvejen, der går gennem Værløse. I deres nye handlingsplan for 2024-2029 er Værløse også blevet fremhævet, og der er afsat midler til støjbekæmpelse i området.

Det er også vigtigt at huske på, at mange af de berørte beboere er ældre mennesker, der har boet i deres hjem i årtier. Disse mennesker har ikke valgt at bo ved siden af en motorvej, og de har ofte ikke mulighed for at flytte væk fra støjen. Støj reducerer nemlig ejendomsværdien, hvilket gør det næsten umuligt at flytte. Især hvis man i forvejen har en stram økonomi, som mange ældre i Danmark desværre har.
I Dansk Folkeparti mener vi, at ingen skal leve med så meget støj, at det skader deres helbred. Derfor ser vi denne indsats som et afgørende skridt fremad. Vi fortsætter kampen for at sikre, at alle danskere kan leve i et sundt miljø, fri for skadelig støj.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest