Debat – Ja tak til fusion mellem Farum Fjernvarme og Vestforbrænding

Ole Kristensen. Radikale Venstre Furesø.

Af Ole Kristensen, Radikale Venstre – Furesø

Farum Fjernvarme har længe kæmpet med etablering af grøn fjernvarme. Varmepumpeprojektet i Allerød har fra start af været grønt og godt tænkt, men det har fra start af været præget af uheld. I stedet for lavere priser og mere grøn fjernvarme til flere kunder, er priserne på fjernvarme steget.
Leverandøren har ikke leveret det som de skulle og er gået konkurs. Tidsplanen har været alt for presset for at få del i energisparetilskud. Der har været graverende fejl og projektet har ikke leveret som det skulle. Og samtidigt har krigen i Ukraine og manglende gasforsyninger fra Rusland fået gaspriserne til at stige, så både el og gas blev dyrere, hvilket fik fjernevarmepriserne til at stige voldsomt. Begge dele har også medført endnu højere priser på varme i Farum Fjernvarme
Ved seneste årsmøde besluttede et stort flertal af repræsentantskabet derfor at undersøge om det kunne være en mulighed at fusionere med Vestforbrænding. Lige nu er priserne på fjernvarme i Farum blandt de højeste priser i landet, mens priserne ved Vestforbrænding er blandt de laveste.

Hvad vil Farum Fjernvarme få ud af at fusionere med Vestforbrænding?
· Lavere priser på fjernvarme og større forsyningssikkerhed – samarbejdet vil forbinde fjernvarmenettet i Storkøbenhavn fra Amagerværket mod øst til Roskilde mod øst og Vestegnens Kraftvarmeselskab (Veksø) mod syd
· Stabile priser – mindre afhængighed af el og gaspriser
· Flere nye kunder til kampagnepris – flere skifter fra gas til fjernvarme til glæde for miljøet og økonomien

Hvad vil Vestforbrænding få ud af fusionen med Farum Fjernvarme?
· Et forøget leveringsområde og adgang til et endnu større
· Adgang til mere grøn fjernvarme og erfaring med større varmepumper og plads til yderligere udbygning
· Forsyningssikkerheden vil blive øget ved sammenkoblingen i et endnu større net – så

Der er i næsten 8 måneder blevet arbejdet på vilkårene i fusionen, og det hele bliver afgjort ved et ekstraordinært årsmøde den 13. december, hvor det besluttes, om Farum Fjernvarme vil fusionere med Vestforbrændingen.
Det ligner en god aftale, som repræsentantskabet skal tage stilling til, så vi hurtigt kan få billigere varme i Farum. Fjernvarme og gøre det mere attraktivt at kvitte gas til den mere miljøvenlige fjernvarme i Furesø. En løsning, som så hurtigt som muligt vil give nye kunder i Farum adgang til samme fordelagtige priser som resten af Vestforbrændings nye kunder. Samtidigt vil Vestforbrænding få mulighed for at kigge ind i teknologier, som kan tage over når affaldsmængderne mindskes pga af bedre sortering og genbrug og antallet af kunder stiger.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest