Debat – Naturen er kuren

Baunesletten er også kendt under navnet Den gamle Golfbane.

Af Anne-Marie Bach
Der er en naiv tanke bag et forslag om indhegning af Baunesletten. Det lyder sikkert hyggeligt med tunge græssende dyr, men ikke rart med de deraf følgende klimabelastninger, og ikke mindst øgede kommunale driftsudgifter.
Klimabelastninger vil bl.a. ske i form af tungt materiel der skal forestå indhegning, fragte dyr, men allerværst køretøjer på det fredede område ved de jævnlige tilsyn af dyr samt transport af vand. Sidstnævnte tilsyn skal foretages af en forvaltning der i forvejen er under økonomisk pres.
Hvordan finder man kommunale driftsmidler til sådan et projekt, hvilke prioriteringer skal foretages, med andre ord hvilke andre områder skal udsultes.
Det kan vel være at det vil være fantastisk med mere biodiversitet, men drømme koster. Prisen er at borgernes livskvalitet svækkes, når deres bevægelsesfrihed indskrænkes. Det ville klæde kommunen at sammentænke indsatser til glæde for borgerne. Her tænker jeg på indsats til genoptræning, sundhedsfremme samt sociale indsatser.
Vi ved kun alt for godt at naturen er kuren – og Baunesletten udgør i dag et fortrinligt udemiljø for de to-benede.
• til glad genoptræning i det ujævne terræn
• til mødet med andre – uanset hundeejere, eller andre som nyder at gå en tur
• til motionister, om det er vandrefolk, cyklister eller løbetræning
• i vinterhalvåret, til stor fornøjelse med leg på kælkebakker og langrendsløb
• til større motions-arrangementer, der afholdes et par gange om året
Hvis dele af Baunesletten indhegnes, vil det betyde at to-benedes muligheder bliver begrænset i de efterhånden alt for få grønne pletter. Kommunen kan i stedet vælge en mere visionær tilgang, ved at undlade at bygge i grønne kiler og i naturrige områder, men i stedet koncentrere yderligere byggeri til de i forvejen udbyggede områder.
Min opfordring skal lyde: Spørg dog Københavns Kommune, om de mange indhegninger der står urørt under Baunegårdens jorde, om de kan anvendes til tunge græssende dyr.
Som Furesø Kommune skriver omkring det kommende borgermøde ’naturen kender ingen grænser’ ej heller kommunale, må jeg formode….

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder

2 kommentarer til “Debat – Naturen er kuren”

  1. Solveig Bisgaard

    Meget enig. Man forstår ikke kommunens prioriteringer. Vi skal endnu engang spare på de ældre og børnene. Og så kaster man i første omgang 1 mio. kr efter dette projekt.

Der er lukket for kommentarer.