Debat – Solens stråler over Furesø bliver til energi

I august fejrede Furesø Kommune sig selv ved indvielsen af et solcelleanlæg på Stavnsholtskolen. De tørre tal viser, at Furesø er en af landets sorteste kommuner. Foto: Furesø Kommune.

Af Louise Piester, centerchef for By og Miljø
Flemming Oppfeldt skriver i Alt om Furesø, at Furesø ikke yder et lokalt bidrag til klimaet, fordi der ikke udvindes vedvarende energi i Furesø. Kommunerne kan bidrage til klimareduktioner på mange måder. Hvordan, afhænger ikke mindst af hvilken slags kommune, man er og ikke mindst geografien i den pågældende kommune. Der er således forskel på Ringkjøbing Skjern Kommune, Københavns Kommune og Furesø Kommune i forhold til hvor og hvor meget vedvarende energi, der kan etableres i den pågældende kommune.
I Furesø Kommune har vi meget natur. Og vi har få områder, hvor der kan etableres vindmøller uden, at det indebærer støjgener for omkringboende eller indvirker på landskabet, som mange steder er beskyttet i forhold til natur og landskabsinteresser. Desuden giver det god mening at sætte vindmøller op, hvor det blæser mest i Danmark: ved kysterne og på havet.
Pladsen til vedvarende energi i Furesø Kommune findes væsentligst på vores tage. Derfor har vi prioriteret en indsats for solenergi. Furesø var den første kommune, der oprettede et solcelle-selskab. Solceller pryder nu Farum Svømmehal, Stavnsholtskolen og er på vej på Farum Arena og Værløse Svømmehal. Der vil over årene komme solceller på flere kommunale tage. Furesø Kommune er også medejer af Vestforbrænding, hvor vi sammen med de øvrige ejerkommuner har besluttet, at Vestforbrænding skal arbejde for, at der kommer CO2-fangst på deres affaldsforbrændingsanlæg. Dermed bliver varmeproduktionen fra affaldsforbrændingen endnu mere bæredygtig.
En væsentlig del af vores klimaplan handler også om at sænke forbruget af energi eller bruge mere klimavenlig energi til fx opvarmning eller transport. Her tager vi mange lokale skridt. Vi energirenoverer vores kommunale bygninger, arbejder målrettet for fjernvarme i kommunen, og sætter el-ladestandere op mange steder lokalt, så vores kommunale hjemmepleje og mange lokale borgere har kunnet vælge elbiler i stedet for benzinbiler.
Furesø Kommunes klimaplan er ambitiøs. Målsætningen er, at kommunen skal være klimaneutral allerede i 2030. Det bliver helt sikkert svært, men at sige, at vi ikke yder et lokalt bidrag, er ikke rigtigt. Det gør vi med det udgangspunkter, vi har i Furesø Kommune.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *