Det gamle orgel er tilbage ved fordums styrke

Stavnsholtkirken orgel genindvies den 17. marts.

Søndag 17. marts kl. 16 genindvier Farum Sogn orglet i Stavnsholtkirken. 
Sognets trofaste kirkegængere har ikke kunnet undgå at bemærke, at vores orgel har været under grundig ombygning i det meste af 2023. Projektet er muliggjort ved en generøs gave fra Augustinusfonden. Nu er det afsluttet, og vi fejrer, at det nyrenoverede orgel spiller igen – med endnu større klangrigdom end tidligere – ved to koncerter i marts med sognets to organister ved tangenterne.
På søndag er det Stavnsholtkirkens organist John Frandsen der giver koncert sammen med kirkens sopran Katinka Fogh Vindelev. Programmet spænder vidt og demonstrerer nogle af de nye musikalske muligheder, som orglet nu tilbyder.

Programmet omfatter franske romantiker César Francks store Fantasi i A-dur, som oprindeligt er skrevet til et af de store klassiske orgler i Paris’ katedraler. På programmet er også den danske komponist Niels W. Gades Tonestykke i F-dur, som oprindeligt blev komponeret til Domkirken i København.
Men orglet er også i sin nye skikkelse blevet et mere spændende instrument til akkompagnement.
Katinka Fogh Vindelev synger seks smukke romantiske sange af Hugo Wolf, Max Reger og Richard Strauss. Og desuden synger hun en samling Maria Hymner, som er skrevet af John Frandsen til klassiske latinske tekster.
Der er fri entré. Efter koncerten inviteres publikum på et lille glas bobler i kirkens mødesal.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest