Det trækker ud med parkeringsaftale

Der er tryk på parkeringspladserne ved Farum Bytorv. Men det trækker ud med den planlagte aftale om tidsbegrænset parkering.

Der var blæst og ballade om parkeringsforholdene ved Farum Bytorv i december måned. Ikke mindst fordi kunderne på Farum Bytorv ikke kunne finde parkeringspladser. I den forbindelse blev der indgået en aftale om ekstra parkeringspladser i form af et ekstra parkeringsdæk ovenpå udvidelsen af Farum Bytorv, men der blev også varslet tidsbegrænset parkering.
Den tidsbegrænsede parkering skulle sættes i værk for at sikre det rette flow på parkeringspladserne på begge sider af Farum Bytorv. Den forventede startdato var 1. marts, men der er fortsat ikke indgået en aftale.
Ved henvendelse til Furesø Kommune lyder svaret.
– Furesø Kommune og de private grundejere på Farum Bytorv er ved at få de sidste ting på plads vedrørende etablering af tidsbegrænset-/betalingsparkering på Farum Bytorv. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke sige præcist om tidspunktet for etablering og ibrugtagningen af den tidsbegrænsede parkering, lyder det fra Claus Torp, by- og kulturdirektør.
Behovet for tidsbegrænset parkering er opstået, fordi den kommunale parkeringsplads ved Farum Kulturhus er inddraget til byggeplads. Den blev brugt af pendlere og ansatte i kulturhuset til langtidsparkering, og de er så flyttet ind på parkeringspladsen ved Farum Bytorv. Desuden vil den forventede udvidelse af Farum Bytorv ud på parkeringspladsen ved Paltholmvej inddrage et stort antal parkeringspladser i anlægsfasen.
I januar måned blev det meldt ud at der skal indgås en driftsaftale, som Dades/Nrep (Ejer af Farum Bytorv red.) kommer til at stå for. Furesø Kommune ejer parkeringspladsen ved Stavnsholtvej, og Lidt ejer parkeringspladserne på butikkens tag. Begge områder kommer til at indgå i zonen med tidsbegrænset parkering.
De første to timer vil være gratis, derefter koster hver time et mindre beløb. Det hele bliver automatisk med nummerpladegenkendelse via en app. Der bliver ikke tale om P-vagter eller P-bøder. I stedet betaler man for den ekstra P-tid ud over de to gratis timer, når man forlader P-pladsen. Den tidsbegrænsede parkering kommer til at gælde mellem kl. 8 og 18.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest