Birgitte Bang Ingrisch fra Danmarks Naturfredninsgforening præsenterede fredningsforslaget. Foto: Mikkel Kjølby

Kun meget få ændringsforslag blev bragt i spil, da Fredningsmødet holdt offentlige møde om fredningsforslaget for Bregnerød Nord.
Af Mikkel Kjølby
Da Region Hovedstaden ville udlægge en del af Bregnerød Nord til interesseområde for råstofindvinding, fandt lodsejere, borgerforeninger, kommunen og DN Furesø sammen om at forhindre dette.
Det har udmøntet sig i et fredningsforslag, som undervejs er blevet filet i alle kanter for, at alle kunne være med, men også et fredningsforslag, som binder de eksisterende fredninger for Allerød Lergrav og Stavsnholtkilen sammen. 
Torsdagens fredningsmøde i Teatersalen i Farum Kulturhus afspejlede dette.
– Det var et meget fredeligt møde om fredning af Bregnerød-området, som hviler på et stort forarbejde i forvaltningen med lodsejere og hvor afgræsningen af området i flere omgange er blevet reduceret af hensyn til lodsejerne. Fredningsforslaget er blevet et godt kompromis mellem naturhensyn og hensyn til lodsejere, siger Lene Munch-Petersen, formand for Natur- og Klimaudvalget.
Byrådsmedlem Niels Jørgen Brandt (C) var også til stede.
– Det var alt i alt rimelig udramatisk i gennemgang og høring. Det mener jeg hænger sammen med det store arbejde, der blev gjort for at finde løsninger og kompromiser mellem kommune/DN som fredningsstillere og de berørte lodsejere, hvor vi politikere også gjorde hvad vi kunne for at bygge bro. Det betaler sig at gøre det ordentligt og lytte til hinanden. Processen var rodet, men det landede godt, vurderer Niels Jørgen Brandt.
Der var kun nogle enkelte spørgsmål og ønsker. Bregnerødgaard
Bregnerødgaard ved Alex Pløger og Marlene Hannibal havde nogle spørgsmål og ønsker. Der skal nu kigges på om noget ordlyd i §8.3 er nødvendig omkring tilstandsændringer, og der skal kigges på om belysning på nye ridebaner skal gøres mere tydeligt.
Carsten Juel, formand for DN Furesø, er ikke enig
– Advokaten fra Bregnerødgaard ønskede endnu et stykke taget ud af fredningen. Det er ikke noget nyt, og argumentationen synes svag, siger Carsten Juel og understreger, at det er hans personlige mening.
Fredningsforslaget sendes nu i høring i to måneder, førend Fredningsnævnet træffer en beslutning.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *