Ude ved Kildedal Station har Ballerup Kommune sat gang i planerne for en helt ny by.
Det startede med en S-togsstation
Det åbne land mellem Måløv og Stenløse fik for en del år siden en ny S-togsstation, Kildedal, som i første omgang fungerede som transitstation, hvor man kunne stille sin bil og tage S-toget ind til København.
Såvel Ballerup som Egedal Kommuner har vist interesse i at byudvikle området. Nu er Ballerup Kommune klar til at gøre noget ved det. Et nyt plangrundlag er sendt i høring.
Kildedal By kommer til at ligge i et naturskønt område, og byen skal have ca. 2.000 boliger og 5.000 arbejdspladser, når den om godt 10 år står færdig.
De første boliger planlægges til at ligge syd for S-banen. Her er der mulighed for ca. 230 boliger i 2-6 etager, som er opdelt i et østligt område med sammenbyggede punkthuse og et sydvestligt område med en blanding af rækkehuse, punkthuse og længehuse. Alle boliger får enten altan, terrasse eller have. Midt i byen kommer der en bypark.
Hos Ballerups borgmester, Jesper Würtzen, er der glæde over, at planerne nu er rykket tættere på, og at såvel ejerboliger, private og almene lejeboliger samt arbejdspladser skal befolke den nye by.
– Jeg er tilfreds med, at Kildedal By nu er rykket et skridt nærmere, og jeg ser frem til at følge processen. I 2021 fik vi en helhedsplan for Kildedal, og nu sætter vi endelig planprocessen i gang, både for det første boligområde og for en rammelokalplan for hele byen. Sideløbende planlægger vi netop nu et nyt børnehus, mens selskabet bag Kildedal By gør klar til at anlægge første del af Kildedal Bypark. Derved har vi nogle af de helt centrale elementer på plads til, når de første borgere flytter ind, siger Jesper Würtzen i en pressemeddelelse.
Også hos Kildedal By P/S er det tilfredshed over, at planerne nu er klar til at blive sendt i høring.
– Planpakken er et vigtigt signal til både borgere og investorer om de høje standarder, vi sætter for den nye by, og hvordan vi tænker dem løst i praksis. Så snart det grundlag er på plads, kan investorerne komme videre med det første byggefelt, og vi kan i selskabet gå videre med de aktiviteter, der får byen til at hænge sammen og balancere: Naturindsatser rundt om byen, underføringen under jernbanen og etableringen af første del af Kildedal Bypark inklusiv det første store byrum og mødested. Så det er et vigtigt og spændende sted, vi er nået til i processen, fortæller Tim E. Halvorsen, projektdirektør i Kildedal P/S.
Furesø får en ny naboby med 2000 boliger
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest