Historien gentager sig i Jonstrup

Per K. Larsen genkender nutidens problemer i Jonstrup fra slutningen af 1980erne. Det er den samme kamp for ordentlige faciliteter, som nu er i gang.

Udbygningen af Sydlejren vil bringe indbyggertallet i Jonstrup op på det dobbelte indenfor få år. Jonstrup bliver på størrelse med Hareskovby, som har egen skole, idrætsanlæg, hal og meget mere.

Kampen for ordentlige faciliteter 
I Jonstrup er der indskoling til og med 3. klasse, en fodboldbane, og et fælleshus. Der mangler i den grad faciliteter til fritidsaktiviteter. Efter flere års pres har Furesø Byråd vedtaget en principbeslutning om at udvide Jonstrup Skole til og med 5. klasse – men først i næste valgperiode.
Det er historien, som gentager sig. Tilbage i 1970erne blev Jonstrup udbygget med Bringe-kvarteret. Det var som skabt til børnefamilier og snart vrimlede det med børn allevegne.
Den mangeårige formand for Jonstrup 89, Per K. Larsen flyttede ind på Bringetoften i 1983. Snart fandt man ud af, at Jonstrup manglede faciliteter til fritidsaktiviteter. Det blev starten på Jonstrup 89.
– Forældrene i Jonstrup fandt sammen og formulerede, hvad vi gerne ville have i Jonstrup. Det skete gennem en række borgermøder og spørgeskemaer sendt ud til samtlige husstande. Vi ville blandt andet have et fælleshus, fortæller Per K. Larsen.
Det første Jonstruphus var planlagt til at ligge på en grund ved Børnehuset Krudthuset, men Værløse Kommune havde ikke pengene til det. Løsningen dukkede op, da HVA anlagde den almennyttige boligforening Jonstruphuse midt i byen.
I samarbejde med Værløse Kommune lykkedes det at få opført Jonstruphus centralt i Jonstrup.
En gruppe forældre startede Bringe Boldklub, som spillede på en bumlet syvmandsbane ved Bringevej. Indskolingen til 2. klasse startede i Kaningården på Bringevej, og flyttede først i slutningen af 90´erne til Jonstrup Gl. Seminarium. Ved samme lejlighed købte kommunen fodboldbanen og stillede den til rådighed for FC Jonstrup og Bringe Boldklub.
Den store generation af børn flyttede efterhånden hjemmefra, og Jonstrup blev et sølvbryllupskvarter. I 2009 var børnetallet faldet så meget, at Jonstrup Skole var truet af lukning. Intet mindre end fem Jonstrupborgere blev valgt til byrådet i 2009 og sikrede Jonstrup et flertal i skoleudvalget. Så blev lukningen aflyst.
I dag er situationen en anden. En ny generation er kommet til, og udbygningen af Sydlejren vil fordoble indbyggertallet i Jonstrup.
– Historien gentager sig med, at der mangler faciliteter i Jonstrup, forklarer Per K. Larsen.
Det bliver fremtidens kampplads i Jonstrup.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest