Hjortøgård-projekt kan give plads til 20 nye talenter

Talenterne fra Skolelandbruget fungerer som værter for skoleklasser og børnehaver på Naturstøttepunkt Hjortøgård, hvor de bl.a. tænder bål.

Skolelandbruget har ansat Frida Nordal til en prøvehandling, hvor talenter fungerer som værter ved Naturstøttepunkt Hjortøgård.

Plads til flere talenter
Ude på Skolelandbruget i Stavnsholt har 20 skoleelever et åndehul for skolegangen. Her er de talenter, som er gode til at passe dyr, finder ind i et fællesskab og viser andre skoleelever rundt på gården. På den måde finder talenterne tilbage til fællesskabet og får en plads i samfundet. Det er en ordning, som giver et fornuftigt bud på en samfundsudvikling, hvor flere og flere børn har svært ved at fungere i skolen. Desværre har Skolelandbruget ikke mulighed for at tage flere talenter ind.
Ude på Sandet ved Flyvestation Værløse blev der for en del år stiftet en forening. Naturstøttepunkt Hjortøgård ville formidle natur til lokale skoleklasser og børnehaver. I dag er foreningens medlemmer kommet op i årene og vil gerne give stafetten videre. Og så var det, at skolelandbrugets leder Johnny Skjoldborg Krog.
– Vi har ikke plads til flere talenter på Skolelandbruget, men der er stor efterspørgsel på pladser. Vi vil lave en prøvehandling, som skal vise om, der er potentiel i at bruge talenter som værter og guider på Hjortøgård. Hvis det bliver en succes, kan vi få plads til yderligere 20 talenter, forklarer Johnny Skjoldborg Krog.
Til lige præcis det formål er der ansat en nyuddannet skolelærer, Frida Nordahl.
– Frida skal starte det op og kommer til at køre projektet. Hun er uddannet lærer og friluftsvejleder. Det var vigtigt for os, at få de kompetencer med i projektet, siger Johnny Skjoldborg Krog.
I den seneste tid har tre af Skolelandbrugets talenter været i aktion på Hjortøgård en dag om ugen. Lucas fra Syvstjerneskolen i Værløse er en af de udvalgte.
– Vi øver os på at lave bål på forskellige måder. Vi skal lære at lave vores eget tændmateriale. Det gør vi ved at koge fyrsvampe sammen med aske. Så bruger vi tændtøj til at tænde det, eller også laver vi små fuglereder af halm i noget læder og tænder det på den måde, siger Lucas.
Der er mange planer om museture, fortællinger om livet i et vandhul og snitte knive.

Frida Nordahl skal stå i spidsen for prøvehandlingen og efterfølgende drive projektet på Hjortøgård.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest