Jazzklubben fejrer de første 35 år

Der er altid fest og glade dage, når Farum Jazzklub arrangerer koncert i Ellegårdens lade. Foto: Farum Jazzklub.

Fredag den 3. maj er noget særligt for Farum Jazzklub. Her vil Ellegården danne rammen en jubilæumsfest med topnavnet Blast som attraktion.
Furesøs sprudlende kulturliv har en perle i form af Farum Jazzklub. Igennem 35 år har klubben arrangeret koncerter på Ellegården i Stavnsholt. De sidste 15 år med Ken Christensen som formand.
– Oprindeligt handlede det mest om New Orleans Jazz, men jeg ville gerne appellere til flere og har bredt repertoiret ud, forklarer Ken Christensen.
Mange store navne har kigget forbi med Savage Rose, Mezzoforte og DRs Big Band som de absolut største. Jubilæet fejres med en koncert med det 16-mand store band Blast.
– Vi har formået at tiltrække kunstnere på et niveau, som forholdene egentlig ikke berettiger til, siger formand Ken Christensen.
Ellegårdens lade kan rumme 200 gæster og når bandet er på 16 mand, kræver det endda en ekstra scene.
Det kræver naturligvis en stor arbejdsindsats.
– Vi er syv aktive bestyrelsesmedlemmer og har fire faste hjælpere. Det kræver en del, når vi skal gøre klar til en koncert, fortæller Ken Christensen.
Humøret er i top op til jubilæumskoncerten. De sidste fire koncerter har været udsolgte. Det var tiltrængt i en tid, hvor budgetterne strammer til.

Tilskud ville gøre en kæmpe forskel
Ken Christensen har et stort jubilæumsønske.
– Jeg håber på, at vi kan komme med på næste års kommunale budget. Det ville betyde, at vi ikke skal lave store succeser hver eneste gang. Vores argument er, at vi kan være mere nuancerede i vores valg af musikerne kvalitetsmæssigt ved at få lidt mere økonomisk råderum, siger Ken Christensen.
I modsætning til langt hovedparten af jazzklubberne i området får Farum Jazzklub ikke kommunalt tilskud. Og netop det er nøglen til at komme med i den såkaldte Klippekortsordning under Statens Kunstfond.
– Klippekortordningen kan give os 40 klip til at finansiere en musiker. De kræver dog, at Furesø Kommune bidrager med halvdelen af beløbet, forklarer Ken Christensen.
Farum Jazzklub arrangerer også koncerter udenfor Ellegården. Klubben stillede op ved Kulturelt Samråds genstartsarrangement efter corona, og har stået bag koncerter i Farum Kulturhus. Den næste bliver til efteråret.

Ken Christensen har været formand for Farum Jazzklub de sidste 15 år. Privatfoto.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest