Jonstrup kan få glæde af Jonstrupvang-udvidelse

Bo Søgaard (Tv), formand for Jonstrup 89 ser frem til dialog om udnyttelse af Jonstrupvangs kommende varmtvandsbassin og bevægelsessal med forstander Kim Norup Frederiksen og viceborgmester Bettina Ugelvig (S):

Indenfor de næste fem år vil Jonstrupvang være som forvandlet med et stort nybyggeri. Furesø Kommune og Jonstrup 89 vil indgå i dialog om, hvordan borgerne i Jonstrup kan få glæde af en bevægelsessal og varmtvandsbassin.

State of the Art-byggeri på vej
Bo- og aktivitetscenteret Jonstrupvang så dagens lys i 1976 og har siden været en aktiv nabo til bysamfundet Jonstrup. Nu er tiden kommet til, at skabe bedre rammer om beboerne, som alle har cerebral parese.
Forstander Kim Norup Frederiksen ser frem til et State of the Art-byggeri med midler fra forskellige fonde. Det hele starter med, at Søndersø Plejehjem rives ned. Her bygges der 20 nye boliger. Der skal også bygges 30 nye boliger ved Christian Hauchs Allé. Og det nuværende Jonstrupvang skal rives ned, for at gøre plads til bedre fællesfaciliteter. Dog bevares caféområdet.
Blandt de kommende faciliteter vil der være varmtvandsbassin og en bevægelseshal. 1. viceborgmester Bettina Ugelvig (S) sidder i bestyrelsen for Jonstrupvang og arbejder for et samarbejde, som kan åbne Jonstrupvangs faciliteter for Jonstrups borgere.
– Vi er interesseret i at få udnyttet kvadratmetrene klogt, Der er tryk på i forbindelse med udbygningen af Jonstrup Skole. I den forbindelse er det vanskeligt at finde plads til bevægelse. Det kan Jonstrupvang-byggeriet være med til at løse med skolen som en oplagt samarbejdspartner, siger Bettina Ugelvig, som især har fokus på trafikale forhold.
– I forhold til nye idrætsfaciliteter i Jonstrup vil der komme en masse trafik, som vil være vanskeligt at afvikle. Det er rart at være i Jonstrup, fordi der er plads omkring en. Vi har stort fokus på at bevare det sådan og skabe god infrastruktur, forklarer Bettina Ugelvig.
Det er især varmtvandsbassinet og bevægelseshallen, som er i spil til fælles benyttelse. Bevægelseshallens størrelse er begrænset, fordi der ikke er plads på byggegrunden. Der er derfor tale om en mindre sal.
Bo Søgaard, formand for Jonstrup 89, ser muligheder i det.
– Jeg kender mange som gerne vil bruge et varmtvandsbassin. Med hensyn til en bevægelsessal er der stærkt brug for en hal, når skolen skal udbygges. Jeg kunne godt tænke mig, at salen eller hallen kunne få en størrelse, så der kan spilles boldspil, siger Bo Søgaard og tager gerne imod Kim Norup Frederiksens udstrakte hånd og tilbud om dialog.
Jonstrup 89 har været meget aktive i debatten om idrætsfaciliteter i Jonstrup. Helt tilbage i 2015 var foreningen med til at skabe et forslag om sportsfaciliteter i Hangar 2. Den er i dag optaget af Flyhistorisk Hangar.
I stedet har Jonstrup 89 foreslået en idrætshal på den ene halvdel af fodboldbanen ved Jonstrup Torv. Den skulle i så fald bruges af Jonstrup Skole og Egeskolens 10. klasses center samt lokale foreninger. Det forslag er stødt på stærk modstand fra naboerne. Og så kommer muligheden i forhold til Jonstrupvang.
Jonstrupvang hører under Region Hovedstaden, som står for projektet med en udvidelse. Projektet forventes at koste i omegnen af 300 mio. kr. For den pris bliver der 50 boliger af dobbelt størrelse i forhold til de 46 boliger i dag. Samt en masse nye faciliteter.
– Der er ikke tegnet en streg eller taget endelige beslutninger endnu, men det står klart, at vi rammer et loft for udnyttelsen af områdets kvadratmetre. Vi vil meget gerne være en del af lokalsamfundet i Jonstrup og tager gerne en dialog om, hvordan vi kan udnytte faciliteterne bedst muligt lyder det fra Kim Norup Frederiksen, som har været forstander for Jonstrupvang i 23 år.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest