Katrines rummission skaber glæde, samvær og motorik

U3 og U5-minibasket lørdag formiddag er blevet et tilløbsstykke ud over det sædvanlige. Katrine Storm Piper former de små basketballspillere gennem leg og hygge.

Hver lørdag formiddag samles børn og deres far eller mor i gymnastiksalen i Søndersøhallen, når de propfyldte U3 og U5-hold afvikles.
Katrine Storm Pipers minibaskethold er blevet et trækplaster ud over det sædvanlige. Her er der glæde og liv. Mobiltelefonerne er gemt væk. Forældre og børn er for en stund forenet om fælles opgaver.
Denne dag har Katrine ladet sig inspirere af astronauten Andreas Mogensen. Først skal børnene på rumvandring og vælte kegler med en bold, derefter er boldene forvandlet til rumkugler, som skal ned i nettene, men de besværlige rumvæsener skubber kuglerne tilbage i midten af hallen.
Mads Chr. Andersen har spillet basketball på topplan. I dag er han der med sin femårige datter Elvira. Han går rundt med det største smil.
– Katrine bruger altid legen som redskab, men som basketballmenneske kan jeg se, hvordan hun bruger nogle byggesten, som de næste trænere skal bruge, fortæller Mads Chr. Andersen, som bare nyder tiden i hallen.
– Det er den bedste start på weekenden. Det er så hyggeligt. Det bedste er, at vi bagefter sidder i cafeteriet og får en kop kaffe, et stykke kage og får snakket med de andre forældre og børn, siger Mads Chr. Andersen.
Katrine Storm Piper startede som minitræner, fordi der ikke var et hold til hendes børn. Det er efterhånden 14 år siden. Der er blevet bygget på og bygget på, så det i dag nærmest er en kunstform.
Katrine har børnenes fulde opmærksomhed.
– Vi starter altid med legen Afrika. Det er vigtigt, at børnene vælger et dyr, men så er det mig, der viser, hvordan dyret bevæger sig, forklarer Katrine Storm Piper.
Man skal ikke tage af Katrines motiver. Hun gør det for at give glæden ved basketball videre.
– Jeg gør det for, at endnu flere kan få glæde af basketball og opleve vores fantastiske klub. For mig handler det om at skabe basketballspillere, forklarer Katrine Storm Piper.
Det kan så godt være, men hyggen, glæden, legen og samværet foregår på et tårnhøjt niveau. Så højt, at Katrine tilbage i 2022 blev kåret til Årets træner i DGI.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest