Kommunalt klimaselskab skal bane vejen for bæredygtige investeringer

Taget på Lillestjernen er ved at blive renoveret og udstyret med solcelleanlæg. Det er led i kommunens bestræbelser på at blive klimaneutral i 2030.

Vigtigheden af at skabe bæredygtige løsninger på energiområdet pointeres igen og igen. Men ikke desto mindre er det enormt kompliceret og nærmest uoverskueligt for privatpersoner at sætte solcelleanlæg op.
Der skal dannes et selskab for at man kan få lov til det. Og en række regler skal følges. Fx skal man være tilsluttet elnettet, så overskudsenergi kan komme derud.
Furesø Kommune oplevede alt dette, da politikerne besluttede sig for, at der skal sættes solcelleanlæg op på en række kommunale bygninger.
I den forbindelse har kommunen lavet sit eget klimaselskab med direktør for by- og kultur, Claus Torp, som direktør for selskabet. Dermed blev Furesø den blot anden kommune i landet til at oprette sådan et selskab.
Furesø Kommune satte for nogle år siden solcelleanlæg op på Farum Svømmehals sydvendte tag. Det er ved at blive renoveret. Lige nu er der ved at blive sat sollecelleanlæg op på Lillestjernens tag. Det sker i forbindelse med en renovering af skolens tag.
Udvalgsformand Lene Munch-Petersen (S) varsler flere tiltag.
– Vi vil gerne have solcelleanlæg på Værløse Svømmehal og flere af de andre kommunale idrætsanlæg, hvor der er store tagflader, siger Lene Munch-Petersen.
Det kommunale klimaselskab skal bruges aktivt til at hjælpe andre.
– Vi vil undersøge, hvordan selskabet kan hjælpe primært virksomhederne i Furesø Kommune med at etablere solcelleanlæg. Sådan så de ikke skal etablere et selskab. Det handler om at gøre det let for borgerne og virksomhederne, forklarer Lene Munch-Petersen.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder