Lokal klub skal spille Champions League

Farum Cats vandt i oktober det danske mesterskab. Nu gælder det Champions League.

FC Nordsjælland var med i Conference League. Farum Cats skal spille Champions League.
Jo, den er god nok. De danske mestre i australsk fodbold skal kæmpe med mesterhold fra hele kontinentet om Champions League-trofæet. Det sker på Parc des Parilly i Lyon den 13. april.
– Vi går ind til Champions League med den indstilling, at vi skal vinde, men vi ved godt, at det er en hård konkurrence, siger Jakob Gutfeldt Overgaard fra Farum Cats.
Danmarks førende australske fodbldklub var seneste med i Champions League tilbage i 2017 og vandt ved den lejlighed flere kampe, men ikke det store trofæ.
Dansk australsk fodbold gør det godt internationalt. Landsholdet har været med fremme, når det handlede om EM, men en klubturnering er noget andet.
– Farum Cats er et rent dansk hold, og i klubturneringer må man bruge australske spillere. Det har en betydning. Især det engelske hold West London Wildcats er stærke og har mange australiere, forklarer Jakob Gutfeldt Overgaard.
Farum Cats har ikke megen konkurrence i den danske liga, derfor er Champions League en kærkommen lejlighed til at teste niveauet.
– Det er interessant at få testet vores niveau. De fleste af os har spillet sammen i mere end ti år, så det bliver vildt fedt og hyggeligt at komme på sådan en tur, fortæller Jakob Gutfeldt Overgaard.
Turneringen i Lyon har deltagelse af mesterhold fra England, Skotland, Nordirland, Holland, Norge, Tyskland, Danmark, Kroatien og så det franske mesterhold med det flotte navn Paris Cockatoes.
Der spilles ikke på fuld bane med 15 spillere, men på en mindre bane med 9 spillere.
– Det er meget intensivt. Man er hele tiden med i spillet, da banerne er mindre, forklarer Jakob Gutfeldt Overgaard.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest