Louise og Karina kører ørkenrally

Der venter Karina og Louise et eventyr i ørkensandet. Pressefoto.

Otte dages rally igennem Marokkos ørkenlandskab.
– Det bliver noget af et eventyr at komme ud på, siger Louise Søborg.
Den 17. april står Louise Søborg og Karina van der Leeden på startstregen til Rallye Aicha des Gazelles du Maroc.
400 kvinder deltager i løbet, som har eksisteret siden 1990 og sætter fokus på social ansvarlighed. Rallyet baner vej for den humanitære Karavane ” Coeur de Gazelles” (Gazellens hjerte), som kører efter bilerne og undervejs yder humanitær hjælp med fokus på kvinder, der lever og bor i ørkenen.
Rallyet køres fra Erfoud til Essaouira og er en tur på 2500 km på tværs af Sahara-ørkenen i Marokko.
– Vi er overhovedet ikke rallykørere, men det bliver vi lige om lidt. Vi har fået et lille kursus af den lokale mekaniker og så er der sikkerhedskursus og kørselskursus, men ryger der et dæk ude i ørkenen, skal vi selv skifte det, forklarer Louise Søborg.
De otte dages rally består af daglige ruter og de fleste nætter overnatter deltagerne i en kamp, men der er et to-dages rallymaraton, hvor man selv må slå telt op i ørkenen.
– Det bliver super spændende. Det er noget af et eventyr at komme ud på. Vi forventer at komme hjem med gode oplevelser i bagagen, forklarer Louise Søborg, som håber at andre vil følge deres eksempel.
– Vi håber at kunne inspirere andre til at se de muligheder livet gir for at være med til at forandre verden, så kvinder verden over får bedre livsvilkår – også selvom det kan betyde, at man er nødt til at kaste sig ud i noget helt nyt og nogle gange langt udenfor egen komfortzone, ligesom vi gør ved at køre i ørkenen, hvilket vi aldrig har prøvet noget lignende før, lyder det fra Karina og Louise, som begge har tre børn.
Karina og Louise har familie og hver 3 børn, som sender de to modige mødre ud på ørkenrally.

Louise Søborg og Karina van der Leeden skal ud på deres livs eventyr. Pressefoto.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest