Mette og Bente er frivillige i Demenscaféen

Demenscaféen er nu den eneste tilbageværende aktivitet for demensramte og deres pårørende. Foto: Furesø Kommune.

Mette og Bente er begge frivillige i Demenscaféen i Farum på Stien, som startede op for 5 år siden. Caféen er et samarbejde mellem Frivilligcenter Furesø og Furesø Kommune. Hver den sidste mandag i måneden besøger 15-20 borgere demenscaféen.

Side om side med kommunens medarbejdere
Kommunen havde en åben rådgivning til demensramte og deres pårørende i Værløse, men ønskede også at have et tilbud i Farum. Derfor kontaktede demenskonsulenten frivilligcentret, og sammen åbnede de tilbuddet i Farum. Når caféen er åben, er Mette og Bente med som frivillige sammen med demensfaglige medarbejdere fra kommunen.
Bente har været med i cafeen lige siden starten i 2019 og Mette kom til for nogle år siden.
– Det er min fritidsinteresse, siger Bente og smiler. Mette tilføjer:
– Det er dejligt at kunne bidrage med sin viden og erfaring, og det er hyggeligt at komme her.

Skønt at være frivillig
Mette og Bente er frivillige, fordi det er sjovt, givende og dejligt at være noget for andre. De hjælper med at dække bord, købe ind og skabe hygge omkring kaffebordet.
Bente har tidligere været frivillig andre steder. I 2019 så hun en annonce i lokalavisen om frivillige til demenscafeen, og hun tilmeldte sig straks. Udover caféen deltager hun også til arrangementer, som ligger andre steder, fx erindringsbio i Grafen i Farum Kulturhus.
Mette har arbejdet med demensramte i en stor del af sit arbejdsliv. Hun er god til at snakke med de pårørende og lytte til dem, da hun har viden og erfaring på området, som hun inddrager i samtalerne. Hun oplever, at gæsterne er meget glade for den snak, de har sammen.

Populært cafétilbud
Hver den sidste mandag i måneden kommer der 15-20 café-gæster, som nyder godt af netværket og fællesskabet omkring demens-sygdommen. Der serveres kaffe og kage, og ind imellem er der foredrag med relevante emner. Bente fortæller: 
– Vi har det godt sammen her i demenscafeen, og det kan folk mærke. Det er også med til, at borgerne kommer igen og igen.
Demenscaféen mødes den sidste mandag i måneden kl. 13-15 i Stien på den gamle Bybækskole.

Vil du også være frivillig i demenscaféen?
Kontakt Anders Poulsen som er leder af Frivilligcenter Furesø
Kontaktinformationer:
Mail: anders@frivilligfuresoe.dk
Tlf.nr. 50471562

Vil du som demensramt eller pårørende gerne komme i demenscaféen?
Kontakt demenskonsulent Trine Anneli Oemann
Mail: tao1@furesoe.dk
Tlf.nr. 72165787

Læs mere om demenscaféen her: 
https://www.frivilligfuresoe.dk/aktiviteter-tilbud/cafe-husker-du

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest