Peter cykler over bjerge i en god sags tjeneste

Peter Krüger kører for syvende gang Cykelnerven for at samle penge ind til Scleroseforeningen. Privatfoto.

For 32 år siden fik Peters hustru konstateret sclerose. Til sommer samler han for 7. år i træk penge ind til Scleroseforeningen ved at cykle over de mytiske Tour de France-bjerge.
Det var noget af et chok, da Malene i 1992 fik konstateret sclerose. Der var intet at stille op, lød beskeden fra lægerne. I dag er hun fortsat en aktiv dame. Godt nok sidder hun i kørestol, men er fortsat på arbejdsmarkedet. Forskningen indenfor området gjorde meget for Malene. Medicinen har udskudt følgerne af nervesygdommen, som med tiden nedbryder kroppens funktioner.
– Min hustru har en jernvilje. Hun er stadig aktiv på arbejdsmarkedet og er næstformand i Scleroseforeningen, fortæller Peter Krüger.
Han betaler tilbage med sved, tårer og fantastiske oplevelser. For syvende gang er han med i Cykelnerven, hvor man som Højdemetersponsor kan bidrage til Scleroseforeningens arbejde.
– Det er bare så fint et projekt, som betyder meget for de over 18.000 danskere – og deres pårørende – som dagligt kæmper med en ubarmhjertig sygdom. Forskningsmidlerne gør en forskel i, at vi kan håbe på en dag at kunne standse – og forhåbentlig med tiden, helbrede – sygdommen, fortæller Peter Krüger.
Scleroseforeningen samlede sidste år 10,6 mio. kr. ind via Cykelnervens 500 deltagere. Det er en stor del af de 18 til 20. mio. kr. som foreningen hvert år uddeler til forskning i sygdommen.
Cykelnerven kører altid de afgørende bjergetaper i Tour de France. Peter har i løbet af årene været over alle de mytiske bjerge med undtagelse af Alpe d`Huez. Det år blev han påkørt og lå skadet derhjemme.
I år skal feltet over Cime de la Bonette, et monster af et bjerg. Man skal op i 2808 meter over havets overflade, det sker ved at køre 22 kilometer med en gennemsnitlig stigning på syv procent. Peter har forberedt sig ved at køre 4000 kilometer på cykel og tage 50.000 højdemeter de seneste måneder.
– Det er en god måde at samle ind til en godt formål og samtidig gøre noget godt for sig selv, siger Peter Krüger.
Man kan bidrage til Peters indsamling på: https://www.cykelnerven.dk/brugere/peter-kruger

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest