Puls 180 hjælper dansk mester mod toppen

Per Kronholm Klintorp (i baggrunden) hjælper Andreas Søndergaard med at finde den rette balance i styrketræningen.

I sidste måned blev Andreas Søndergaard dansk mester i herredouble sammen med Jesper Toft. Men det er forhåbentlig kun et skridt på vejen mod verdenstoppen for den 25-årige Værløse-spiller. Næste skridt involverer kontinuerlig styrketræning. I den forbindelse er indehaveren af Puls 180, Per Kronholm Klintorp hentet ind som personlig træner.
– Vi startede i fjerde kvartal 2023, og nu er Andreas allerede dansk mester. Så det er gået meget godt, siger Per Kronholm Klintorp med et stort grin.
For er der en, der ved, hvor lang tid det tager at bygge en fysik op, så er det ham.
– I moderne elitesport er der ikke en atlet, som kan være med uden at dyrke styrketræning ved siden af sin sport. De fysiske krav er blevet så store, at man skal kunne holde til det i længden. Det skal vores samarbejde sikre, forklarer Per Kronholm Klintorp, som bliver hjemme i træningscentret i Farum, når Andreas spiller i udlandet. Det stiller krav til programmet.
– Han skal kunne gøre det selv, og på en måde, så han ikke bliver tung i røven af for tunge løft.

Nået til næste niveau
Efter mange sæsonen med intens turneringsdeltagelse og mange kampe hver dag er Andreas Søndergaard nået til et nyt niveau. Ud af de europæiske turneringer og ind i Super Series, hvor dagligdagen er noget helt andet.
– Vi hang i lang tid fast i kvartfinalerne i de europæiske turneringer. Nu er vi kommet til næste niveau. Det er ny hverdag med færre kampe. Det betyder, at der er tid og overskud til styrketræning imellem kampene. Det skal kunne hænge sammen med at spille turneringer og holde styrketræningen ved lige på samme tid, fortæller Andreas Søndergaard, som har særlige mål med styrketræningen.
– Det handler om at holde sig fri for skader og blive mere robust.
På det niveau handler hele dagen op til en kamp om at præstere maksimalt. Andreas Søndergaard dyrker begrebet priming. I den forbindelse er det en god ting med aktivitet som let styrketræning fire til seks timer før en kamp.
Andreas Søndergaard og Jesper Toft er braget igennem i denne sæson. Udover det danske mesterskab er det blevet til flotte sejre over højt rangerede herredoubler. Senest blev verdens 12. bedste par besejret. Snart bryder makkerparret ind i top 32 på verdensranglisten. Det vil give adgang til flere turneringer på højeste niveau.

Andreas Søndergaard er fra Aarhus. men kom til Værløse for at forfølge drømmen om at blive professionel badmintonspiller. Nu er han kommet et godt stykke af vejen og træner med på forbundstræningen i Brøndby fem gange om ugen.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest