Sådan kommer Jonstrup Skole til at se ud

Ideoplægget viser forskellige løsninger i forhold til udbygningen. her er det nye markeret med gråt. Skitse: Furesø Kommune.

Børn- og Skoleudvalget har godkendt byggeprogrammet for Jonstrup Skole. Et nyt idéoplæg skal sikre en såkaldt tørskoet løsning.
Processen henimod en udvidelse af Jonstrup Skole til og med 3. klasse er nu for alvor sat i gang. Børn- og Skoleudvalget godkendte byggeprogrammet på mødet den 3. september.
Udvalgsformand Muhammed Bektas (A) forklarer:
– Jeg er rigtig glad for, at vi endelig kan komme videre i processen om en permanent indskoling i Jonstrup. Med godkendelsen af byggeprogrammet kommer vi et skridt nærmere et udbud og det første spadestik for den nye indskoling, siger Muhammed Bektas (A).
Nu skal Økonomiudvalget godkende byggeprogrammet og nedsætte et bedømmelsesudvalg.
– I udvalget har vi anbefalet byggeprogrammet videre til økonomiudvalget. Ud fra et pædagogisk- og skoleperspektiv giver det god mening med en sammenhængende skole. Det gælder både funktionaliteten i dagligdagen, men også det hensyn, at skolen skal være omdrejningspunkt for vores mindste elever fra 0-3 klasse, lyder det fra Muhammed Bektas,
Udvidelsen af indskolingen i Jonstrup kommer efter massivt pres fra borgerne i Jonstrup, som indenfor få år vokser til dobbelt størrelse og ser frem til store børneårgange fra de nye boliger i Sydlejren. Til sidst lykkedes det at få en udvidelse til og med 3. klasse på budgettet. I fremtiden venter en afklaring af om, man også skal udvide til og med 5. klasse. En stor del af Furesø Byråd arbejdet aktivt for dette.
Borgerforeningen Jonstrup 89 har spillet en nøglerolle. Jonstrup 89s følgegruppe havde følgende kommentar til det fremlagte projekt.
– Det er vores vurdering, at det fremlagte projekt er meget gennemarbejdet og i sin endelige form kan danne grundlaget for en velstyret tilbuds og udbudsproces.
Byrådet har afsat anlægsmidler på i alt 59,7 mio.kr. til at projektere en løsning, som kan afløse det nuværende pavillonbyggeri ved Jonstrupvangvej i april 2027.
Projektet omfatter en ombygning af Jonstrup Gl. Seminariums bygning 3 og 4 samt opførsel af en ny tilbygning og sammenbygning, der forventes at andrage ca. 1100 m2 samt etablering af udearealer og legeplads
Det vil medføre, at kunstneren på Ateliergangen samt Furesø Museers depot i Kadetfløjen opsiges og rømmes.
Den nye bygning opføres parallelt med Bygning 3, hvor gymnastiksalen findes. Det hele bindes sammen med overdækket område, så der bliver tale om en tørskoet løsning.

Ideoplægget tager hensyn til det kulturhistoriske i form af de gamle bygninger og Filosofgangen. Skitse: Furesø Kommune.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

4 kommentarer til “Sådan kommer Jonstrup Skole til at se ud”

    1. Peter Martin Søhuus

      Den kommentar må du nok hellere uddybe, Bo. Af artiklen fremgår det jo ellers, at Jonstrup89 er begejstrede for projektet …

  1. Jonstrup er glad for, at der er fremdrift i planerne for at sikre permanente lokaler for byens 0.-3. klasseskole. Vi skal samtidig huske på, at det kommende byggeri ikke ligger på en hvilken som helst beliggenhed. Lidt højttravende kan man udtrykke, at “Nok er Dybbøl Banke et større nationalt klenodie end kulturmiljøet omkring det gamle Jonstrup Seminarium, men vores kulturmiljø repræsenterer i højere grad grundlaget for Danmarks udvikling, end bankerne ved Dybbøl gør”. Furesø kommune kan med rette bryste sig ved at være arnestedet for oplysningstidens start i Danmark med ligeværd for mennesker og begge (så’n var det dengang) køn. Desværre har kommunen ikke benyttet denne sandhed til hverken lokal eller national ‘branding’. Borgerne i Jonstrup, Furesø Museer, Jonstrupsamlingen, Kulturmiljørapporten for stedet og SAVE-konklusien om bygningernes høje bevaringsværdi samt Plejeplanen for Filosofgangen ar alle vidnesbyrd om stedets historie og kvaliteter, – og om stedets sårbarhed. Vi finder ikke samme forståelse herfor hos hverken politikere eller forvaltning, men finder dog en lille trøst ved, at kommunens eksterne advisory board for arkitektur og byudvikling er i stand til at se stedets kvaliteter og behov.
    Derfor: I bestræbelserne på at fastholde vidnesbyrdene fra for 200 år siden, hvor oplysningstankerne rulle ind over Danmark, er det ikke ligegyldigt, hvilket byggeri, som opføres på stedet. På Følgegruppemødet 5. september 2024 blev det endelig fastslået, at det fremlagte “Bilag A – Idéoplæg”, som pryder denne artikel, IKKE er sådan, det kommende byggeri skal udformes. Det kommende byggeri kan i princippet placeres vilkårligt i Seminarieparken, men underordnet hensynene til stedet og dets bevarings- og kulturværdier.
    Jonstrup ’89 har flere anker imod idéoplægget, som ikke skal udpensles her. I konsekvens af oplysningerne på Følgegruppemødet har vi anmodet om, at Bilag A med idéprojekt og byggefelter helt udgår af udbudsmaterialet, for ikke at spore tilbudsgivere ind på en misforstået opfattelse af, hvordan vi ønsker byggeriet udformet. Forvaltningen foreslog i stedet en skematiseret fremstilling, hvilket der var generel enighed om. I konsekvans heraf skal Jonsytrup ’89 anmode redaktionen af Alt om Furesø om at ændre overskriften til “Sådan kommer Jonstrup Skole IKKE til at se ud”

Der er lukket for kommentarer.