Sådan løfter de lokale gymnasier eleverne fagligt

Kruses Gymnasium løfter eleverne fagligt med 0,2 i forhold til forventede niveau.

En ny årgang skal snart vælge ungdomsuddannelse. Tænketanken CEPOS har lavet en statistik, som viser betydelig forskel på gymnasiernes evne til at løfte elevernes faglige niveau i forhold deres sociale baggrund.
Tænketanken CEPOS har igen i år lavet en analyse af gymnasiernes evne til at løfte elevernes faglige niveau. Det er sket på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet og Danmarks Statistik.
Birkerød Gymnasium topper listen over de lokale gymnasiers evne til at løfte elevernes faglige niveau i forhold til deres sociale baggrund.
Birkerød Gymnasium er på en delt 11. plads på landsplan med et løft på 0,3 fra 7,5 til 7,8.
Lige efter kommer Herlev Gymnasium og Marie Kruses Skoles Gymnasium med et løft på 0,2. Der er dog betydelige forskelle. Herlev løfter fra 6,2 til 6,4. Kruses Gymnasium løfter eleverne det forventede niveau 8,3 til 8,5, hvilket er blandt de højeste faglige niveauer i landet.
Egedal Gymnasium løfter eleverne med 0,1. Borupgaard rammer det forventede niveau. Allerød Gymnasium er på -0,1.
Og hvorfor gør det så en forskel. Det har Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS et bud på.
– Et helt karakterpoint gør en stor forskel for, hvilke uddannelser eleverne kan vælge efter gymnasiet, der igen på længere sigt har afgørende betydning for, hvorvidt eleverne kan få det job og den tilværelse, som de drømmer om. Derfor er valget af gymnasium en vigtig beslutning, der kan påvirke resten af deres liv, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.
Analysen måler undervisningseffekten – skolernes evne til at forbedre elevernes karaktergennemsnit i forhold til deres socioøkonomiske baggrund.
– Undervisningseffekten viser, hvordan nogle skoler formår at løfte eleverne langt ud over, hvad man kunne forvente. Det giver os en unik mulighed for at lære af de bedste og samtidig støtte de skoler, der har større udfordringer, så alle elever får bedre forudsætninger for at lykkes, siger Karsten Bo Larsen, forskningschef i CEPOS.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder