Salamons smukke værk afsløret i strålende solskin

Joseph Salamons smukke skulptur blev afsløret af Bettina Ugelvig (tv.) og Ann Sofie Orth (th) I baggrunden skimtes kunstneren (tv.) samt ægteparret Ritta og Hans Carl Nielsen.

I 25 år har tidligere byrådsmedlem Hans Carl Nielsen og hustruen Ritta samlet på skulpturer. Søndag eftermiddag blev værk nummer 20 i deres skulpturhave afsløret. Et helt særligt værk skabt af legenden Joseph Salamon.
Et lille sug gik igennem skaren af gæster i Hans Carl og Ritta Nielsens villahave i Farum, da Rudersdals borgmester Ann Sofie og Furesøs 1. viceborgmester Bettina Ugelvig i fællesskab løftede sløret for den seneste tilføjelse til skulpturhaven.
Værket et skabt af den norske stenart Labrador Blue Pearl og er formet efter omgivelserne. Skulpturen har ikke noget navn – endnu.
– Når jeg får sådan en opgave, kigger jeg altid på, hvor værket skal stå. I dette tilfælde har jeg ladet mig inspirere af den smukke have og skabt et værk med blomster og dyr, siger Joseph Salamon og peger mod bunden af værket.
– Bemærk skovmusen. Den er også med, lyder det med et smil.
Man skal hele vejen rundt om værket for at fornemme skønheden for fuld kraft, men ægteparret Hans Carl og Ritta får fornøjelsen af den smukkeste side indefra villaen.
– Når vi kommer ud i haven en forårs eller sommerdag, er det en stor fornøjelse at blive mødt af så meget skønhed, fortæller Hans Carl Nielsen.
For 25 år siden var Hans Carl Nielsen formand for Kulturudvalget i Farum Kommune, da der blev afviklet et internationale skulptursymposium i Fredtofteparken og dermed skabt Farum Skulpturpark.
– Vi begyndte at interesse os meget for arkitektur og skulpturer. Vi rejste ud i Europa og så Le Corbusiers huse, når vi skulle på ferie. Sådan et fladt villahus i Farum er ikke kunst. Men vi tænkte, at vi måtte have kunst i haven, fortæller Hans Carl Nielsen.
I løbet af årene blev det til en stor samling. 19 værker i alt af anerkendte kunstnere som Pål Svensson, Leif Sylvester, Henriette Lorentz, Helle Rask Crawford, Kemal Turfan, Søren West, Yael Artsi og flere andre.
Nummer 20 skulle være noget særligt.
Hans Carl Nielsen henvendte sig til Joseph Salamon, som bor i Rudersdal. Han kom på besøg i skulpturhaven og studerede nøje omgivelserne.
På en strålende søndag eftermiddag var turen kommet til at afsløre det smukke værk og dele glæden med vennerne og medlemmerne af Furesø Kunstforening.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest