Andelen af skolebørn, som ikke føler sig fagligt udfordret, stiger. Pressefoto.

Det har vakt opsigt, at et flertal i Børn- og Skoleudvalget stemte nej til omprioriteringer for 10 mio. kr. den 5. januar, hvorefter forvaltningen alligevel gennemførte omprioriteringerne uden at orientere politikerne.
Faktisk måtte Anders Medum Groth (RV) selv på detektivarbejde og fandt de skitser, som skolelederne blev præsenteret for.
Fredag formiddag udsendte Furesø Kommune en pressemeddelelse, hvor der præsenteres en tillægsdagsorden til Børn- og Skoleudvalgets kommende møde.
– Forvaltningen er forpligtet til at sikre budgetoverholdelse. Det kræver, at vi handler rettidigt, når budgetforudsætningerne ændrer sig. Når det er sagt, vil jeg gerne beklage, at vi ikke tidligere har præsenteret et nyt beslutningsforslag for Børn og Skole-udvalget med de nødvendige skridt, der gør, at vi overholder budgettet. Det gør vi nu med en tillægsdagsorden, lød det fra Henrik Studsgaard, kommunaldirektør i Furesø Kommune i pressemeddelelsen.
SFs byrådsmedlem Jesper Dyhrberg stemte imod omprioriteringerne i januar måned.
– Jeg synes forløbet omkring besparelserne på skoleområdet, har været frustrerende. Jeg har svært ved at forstå, hvordan forløbet kan ende som det gør. Nu må vi prøve at finde ud af hvad det er der er gået galt, og om vi kan rette op på det, siger Jesper Dyhrberg til Alt om Furesø.
Rikke Blak-Kristiansen (K) var også med til at stemme forslaget ned. Hun glæder sig til klarhed over forløbet.
– Jeg glæder mig over, at forvaltningen, her på bagkant, har inviteret os med ind i det politiske arbejde. Jeg ser frem til at hele sagen snarest bliver kulegravet, så ingen kan være i tvivl om det, der er foregået, fortæller Rikke Blak-Kristiansen til Alt om Furesø.
I tillægsdagsordenen skal politikerne beslutte forvaltningens forslag til, hvordan budgettet overholdes. Der kommer ikke færre midler ud til skolerne. Tværtimod, den samlede bevillingsramme er øget via ekstrabetaling fra andre kommuner. Udfordringen er, at antallet af børn med behov for en særlig indsats er stigende. Det nødvendiggør en omprioritering for ca. 5,8 mio. kr. ud af et samlet budget på 429,6 mio. kr.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest