Solceller på svømmehal skal udskiftes

Tre år efter solcellepanelerne blev installeret, skal en del af dem udskiftes pga. en konstruktionsfejl. Foto: Furesø Kommune.

Tilbage i efteråret 2020 fik Furesø Kommune installeret solceller på Farum Svømmehals skrånende sydvendte tag. Nu skal nogle af solcellerne udskiftes og taget repareres.
I forbindelse med bestræbelserne på at nedbringe CO2 udslippet fik Furesø Kommune installeret solceller på den halvdel af Farum Svømmehals skrånende tag.
En konstruktionsfejl betyder, at der er risiko for nedstyrtning af solcellepaneler samt skader på taget. Det er ved at blive udbedret,
– Der er sket en konstruktionsfejl, da de blev sat op, som betyder, at solcellepanelerne kan rive sig løse, når det stormer. Desværre har det vist sig, at noget af tagets tagpap også er revet løst pga. det træk, der har været i taget fra solcellepanelfelterne. Alt dette skal udbedres, fortæller Erk Justesen, leder af Kommunal ejendomme i Furesø Kommune.
Hovedentreprenøren har grebet til lommerne og givet Furesø Kommune erstatning.
– Furesø Kommune har fået økonomisk erstatning fra hovedentreprenøren samt forsikringspenge som nu skal bruges til to nye solcellepanelfelter i stedet for de eksisterende. En solcelleentreprenør er nu i fuld gang med at udbedre skaderne. Solcellepanelerne og montagesystemet er pillet ned nu. Taget er ved at blive repareret, og derefter bliver de nye solcellepanelfelter monteret på taget samme sted som de tidligere solcellepanelfelter var, siger Erik Justesen.
Farum Svømmehals tag har 30 procent hældning og var oplagt at placere solcellepaneler på. Det samlede solcelleanlæg kan levere 140 kilowatt bæredygtig og CO2-venlig elektricitet, som bruges til drift af svømmehallens krævende udstyr. På klimakontoen tæller en reduktion af CO2-udledning på omkring 25 tons om året også tungt.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest