Squashklubben vil i kontakt med skolerne

Martin Høj og Ole Wiborg håber, at City Squash Farum får fat i de unge.

Hele lørdagen var der turnering i squashhallen ved Farum Park. For en enkelt dag var alt som i gamle dage. Masser af liv i klublokalet. Frivillige i køkkenet. Propfyldt på banerne.
City Squash Farum er så småt ved at komme på fode igen efter de desperate tider i kølvandet på corona-nedlukningerne.
– Vi har haft lidt fremgang siden corona. Vi har et sted mellem 100 og 150 medlemmer. Men det er stadig med skindet på næsen, siger Martin Høj, tidligere formand i City Squash Farum.
I 1980´erne var squash en så populær sport, at der startede en klub i Farum og i Værløse. Farum fik squashbaner på Ryttergårdsvej i 1990, og så blev klubberne lagt sammen.
– Der var tryk på dengang. Klubben havde op til 500 medlemmer og endda en venteliste, erindrer Martin Høj.
Under borgmester Peter Brixtofte indledte Farum Kommune en elitesatsning. Det fik stor betydning for Farum Squash, som spillede med i toppen. Det lokale brødrepar Martin og Thomas Young fik selskab af elitespillere fra andre dele af landet på førsteholdet.
Efter Farum-skandalen forsvandt de store elitetilskud, men klubben kæmpede for at fastholde elitesatsningen. I længden kunne det ikke gå. Nogenlunde samtidigt kom der en markant afmatning i den generelle interesse for sporten. Farum Squash gik sammen med Amager og Lyngby om City Squash i 2016. Det gav en større masse af spillere og mulighed for at have trænere.
Med introduktionen af padeltennis er det kun blevet værre, og så kom coronakrisen. Og siden energikrisen.
– Klubben ejer bygningerne og da varmeudgifterne steg, blev vi hårdt ramt. Furesø Kommune ville ikke overtage bygningerne. Efter en dialog om, hvad der skulle til at føre klubben videre, fik vi et lån på 300.000 kroner, fortæller Martin Høj.
City Squash Farum er ude af den værste krise, men mangler fortsat svaret på, hvordan man får fat i nye generationer af squashspillere.
Bestyrelsesmedlem Ole Wiborg vil have fat på de lokale skoler.
– Vi vil gerne lave skoleforløb, hvor de kan komme i en stor flok. Måske kunne det inspirere en gruppe til at starte til squash. Vi stiller gerne op som trænere, hvis skolerne vil prøve det, siger Ole Wiborg.
For de lidt ældre er der en anden god mulighed. I stedet for den traditionelle prøvetime har klubben indført et prøveforløb. Over fem dage bliver man introduceret for sporten af en træner, så man får den rette start på livet som squashspiller.
– Squash er god kardiotræning, og vi har en god klub med en godt socialt liv, siger Martin Høj.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest