Tilliden smuldrer – Konservativ leder er ude med riven

Lars Carstensen holdt sin grundlovstale i Skovhavegaards lade.

Det Konservative Folkeparti holdt Grundlovsmøde i smukke omgivelser på Skovhavegaard. Lars Carstensens tale handlede om mærkværdige oplevelser i forhold til samarbejdet i byrådet.
På Skovhavegaard er der udsigt til marker, hesteindhegning og Ryget Skov. Det Konservative Folkeparti holdt Grundlovsfest i disse omgivelser. Det var med taler af folketingskandidaterne Egil Hulgaard (Også Europa Parlamentskandidat) og Emma Juul Hansen samt 2. viceborgmester Lars Carstensen.
Lars Carstensen er allerede valgt som spidskandidat til kommunalvalget i 2025 og dermed blå bloks fremmeste kandidat til borgmesterposten. Partiet har siden 2010 siddet i konstituering med borgmester Ole Bondo Christensen og Socialdemokratiet, men det er som om, at tilliden smuldrer. Han bemærkede, at byrådsmedlemmerne oftere og oftere er i tvivl om, hvorvidt oplysninger fra forvaltningen er fyldestgørende.
Her er Lars Carstensens version af den mærkværdige udvikling i sagen om et friplejehjem på Ny Vestergårdsvej.
– Lad mig give jer et eksempel: Vi har i mange år talt om at vi gerne vil have et friplejehjem i Furesø. Overraskende nok vendte Socialdemokratiet på en tallerken før kommunalvalget i 2021, så de også gerne ville have et friplejehjem! At der skal arbejdes med det, fik vi skrevet ind i vores konstitueringsaftale og i den seneste budgetaftale.
– I starten af året fremlagde borgmesterens forvaltning en prognose for behovet for plejehjem, som viste at der ikke skal bruges flere plejehjemspladser de næste 10 år. Prognosen fik den uafhængige plejehjemsoperatør OK Fonden til at sige at de alligevel ikke ville bygge et plejehjem i Furesø. Noget som jeg tænker faldt meget godt i tråd med, at Socialdemokratiet ikke har en dybfølt begejstring overfor friplejehjem.
– Men det der skreg til himlen var, at vi samtidig fik fremlagt en venteliste til vores plejehjem, som var på 90 personer, hvoraf mange var ved eller havde overskredet pladsgarantien på 60 dage. Plejehjemsgarantien er vi forpligtede til at overholde.
-Vi kæmpede i Ældre- og Sundhedsudvalget for at få lavet en opdateret prognose. Vi fik oplyst af borgmesterens forvaltning, at man kun kan lave prognoser hvert andet år, og at det ikke var i år!
– Medens vi kæmpede for at få nogle realistiske tal, blev vi på baggrund af en borgerhenvendelse gjort opmærksomme på at der findes endnu en venteliste til plejehjem. Nemlig listen med dem som ikke er på ventelisten endnu. På den liste stod yderligere 35 borgere.
– Så en hurtig sammentælling giver 120 borgere som i princippet er klar til at rykke ind på plejehjem. Set i det lys er det helt grotesk at vi fik at vide at der ikke er behov for et friplejehjem, med mellem 60 og 75 pladser. Vi endte med at få en opdateret prognose. Prognosen viser nu et behov på mellem 20 og 30 pladser i årene fremover. Så nu er plejehjemsoperatøren på banen igen.
Lars Carstensen stiller de åbenlyse spørgsmål.
– Hvordan kan det gå så galt at helt åbenlyse absurditeter bliver forsvaret af borgmesterens forvaltning?
– Er det en manglende adskillelse af politik og embedsværk?
Og med den salut på plads sluttede Lars Carstensen af med en tør konstatering.
– For mig er der ingen tvivl om, at der skal ny ledelse til både på landsplan og her lokalt i Furesø. Kun sådan kan vi genskabe tilliden og bevare det Danmark vi holder af.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *