Ungemusical – Instruktøren giver videre

Julie Jeziorski startede som skuespiller i Galaksens ungdomsmusical som 15-årig. Nu er hun instruktør og giver sin viden og kærlighed videre.

Dette års ungdomsmusical i Galaksen – 10 ting jeg havde ved dig -har premiere den 31. marts og spiller frem til og med den 6. april.
50 unge fra nærområdet deltager i musicalen, hvor næsten alt er, som det var, da Julie Jeziorski deltog i den allerførste ungdomsmusical.
– Det var der, hvor man mødte alle sine venner og havde det allerbedst, husker Julie Jeziorski, som endda blev inspireret til sit fremtidige virke.
I dag er hun uddannet skuespiller fra Teaterskolen i København og arbejder for Frilandsmuseet samt et turneteater. Sidste år ringede Galaksens leder Morten Mathiesen med et jobtilbud.
– Morten ville have mig til at tage instruktørrollen og overbeviste mig om, at det kunne jeg sagtens. Han fik ret. Det har givet mig mod på at begynde at instruere i andre sammenhænge, fortæller Julie Jeziorski.
Den første forestilling – Illyrien – blev en nervepirrende oplevelse.
.- Jeg tænkte hele tiden, at vi ikke nåede det, men det lykkedes. Jeg opdagede at min erfaring fra skuespillet gjorde det muligt. I år er jeg mere afklaret. Vi når det, siger Julie.
Arbejdet med dette års forestilling startede i sommers.
– Vi skulle lige se, hvor mange der ville være med, og valgte forestillingen ud fra det. Sammen med Luna Brøndal (produktionsleder red.) har jeg skrevet på manuskriptet samt arbejdet sange, danse og roller ind frem til november, hvor der var første samling.
I denne tid er prøverne intensiveret, men højdepunktet er campen i påskeferien.
– Vi er sammen 12 timer hver dag. Det er det, vi alle sammen glæder os til. Når man arbejder så tæt sammen, får man et utroligt tæt bånd. Det er en fed oplevelse, forklarer Julie.

En klassisk historie
’10 Ting Jeg Hader Ved Dig’ er baseret på Shakespeare-stykket ‘Trold Kan Tæmmes’, og handler om søstrene Kat og Bianca. Kat er den vilde, feministiske, intellektuelle storesøster, der ikke gider date eller forsøge at indgå i et almindeligt teenageliv, og Bianca er den smukke, lidt overfladiske, populære lillesøster, som alle drengene vil gøre alt for at score. Kat og Biancas mor har lavet en NO DATING-politik – eller nærmere en regel om at Bianca først må begynde at date, når Kat gør. Anton, en ny dreng på skolen, forelsker sig i Bianca ved første øjekast (på sådan en slow-motion-agtig måde), og han lægger en plan for at få mulighed for at date Bianca; han hyrer skolens småkriminelle, vilde og mystiske William til at date Kat. Og så går slaget sin gang.

Fakta om 10 ting jeg hader ved dig
Instruktør: Julie Jeziorski. Koreograf: Oliver Melander. Sangcoach: Katrine Jenne. Kreativ producent: Luna Brøndal.Manuskript: Julie Jeziorski & Luna Brøndal. Scenografi: Emma Dybdahl Hildebrandt

Spilledage:
Premiere 31. marts kl. 16:00
2. april kl. 19:00
3. april kl. 19:00
4. april kl. 19:00.
5. april kl. 19:00.
6. april kl. 14:00
6. april kl. 19:00.

Læs mere på www.galaksen.dk

Julie Jeziorski er uddannet skuespiller og arbejder for Frilandsmuseet samt et turneteater. I baggrunden ses produktionsleder Luna Brøndal.
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest