Naturstyrelsen løftede sløret for et 35 hektar græsningsprojekt på Flyvestation Værløse. Køernes indhegning snupper en lille bid af landingsbanen.
Af Mikkel Kjølby
Om ikke alt for lang tid er det tanken, at ti Galloway-køer skal boltre sig i en ny fold på Flyvestation Værløse.
Forstfuldmægtig Charlotte Mølgaard rømmede sig en smule, inden hun fortalte de ca. 40 deltagere i mandagens gående informationsmøde på Flyvestation Værløse om, at den planlagte fold snupper en bid af Jonstrup Å samt landingsbanen.
– Vi går meget op i at få en god form på folden. Det betyder, at folden kommer til at tage en del af landingsbanen. Det er den bløde ende af landingsbane, hvor flyene kunne nå at stoppe, inden de ramte mosen, fortalte Charlotte Mølgaard, som understreger at det ikke går ud over cykelrytternes elskede rundstrækning på landingsbane og taxibane.
– Det handler om, at såvel køer som mennesker skal kunne bevæge sig frit og ikke føle sig presset i folden. Det er baggrunden for, at vi tager en lille del af asfalten med i folden, forklarede Charlotte Mølgaard.
Der er tale om 800 m2 asfalt ud af de 30 hektar asfalt på Flyvestation Værløse.
Anna-Bodil Hald fra Værløse Naturgruppe var begejstret for den melding.
– Det er en rigtig god ide at få vandløbet med i folden, og det gør man på denne måde, sagde Anna Bodil Hald.
Charlotte Mølgaard fortalte desuden, at det er tanken, at den fine træbro over Jonstrup Å skal være en menneskebro. Køerne skal i stedet passere åen via vadesteder.
Informationsmødet bød også på andre populære meldinger. Fx. At ridestien på Flyvestation Værløse holdes ude af folden samt at udsigtspunktet ved Perimetervejen også holdes udenfor folden.
Men der var bekymringer over udsigten til en indhegning.
– Det er udlagt til rekreativt område og bliver brugt rigtig meget, derfor er det ærgerligt, at der skal laves et hegn, sagde Inge Livbjerg fra Jonstrup89.
Andre gav udtryk for, at råvildtet skulle have mulighed for at bevæge sig frit. Gunnar Brüsch fra Friluftsrådet advarede imod, at køerne fik lov kalve, for så opstod der problemer i forhold til hunde og deres ejere.
Det blev oplyst, at hegnet bliver cirka i hoftehøjde, hvilket råvildtet sagtens kan passere.
Charlotte Mølgaard opfordrede desuden de fremmødte til at sætte krydser eller indtegne på kortet, hvor de gerne ser en låge i den kommende fold, så Naturstyrelsen kan tage det med videre i processen.
Vil sætte køer ud på landingsbanen
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest
5 kommentarer til “Vil sætte køer ud på landingsbanen”
Et vadested i åen vil hurtig medfører at skrænterne falder sammen og ned i åen hvor der i forvejen næsten ikke er vand.
Det virker som om Naturstyrelsen har misforstået den grønne omstilling. Vi skal ikke have flere landbrugsarealer med CO2 udledning fra køer, men mere skov og naturlig natur. Disse 10 køer udleder 10×7 tons CO2 om året. Man forhindrer med alle de indhegnede dyrefolde beboerne herunder især børn i fri bevægelighed.
Håber meget at det stadig er muligt at cykle / MTB over den lille bro og videre over i skoven via marken
Det bliver sjovere og sjovere.
Et spændende og gennemtænkt projekt, som vi håber bliver virkeliggjort. Vi ser frem til nye og mere varierede oplevelser.
Bh Hanne og Ole
Der er lukket for kommentarer.