2000 dele-elcykler på vej – men ikke i Furesø

Ti kommuner er med i projektet med dele-elcykler, men ikke Furesø. Det virker ellers oplagt, at man kunne tage en dele-elcykel til Farum Station.

Ti kommuner i hovedstadsområdet er med i Region Hovedstadens projekt med dele-elcykler. Furesø er ikke med.
De nærmest uendelige cykelstier og ikke mindst Flyvestation Værløses områder uden biltrafik gør Furesø til en af landets største cykelkommuner.
Nu sætter Region Hovedstaden gang i et projekt med 2000 dele-elcykler. Ti kommuner med, men ikke Furesø. Elcyklerne skal få flere til at bruge den offentlige trafik.
– Et par kilometer til busstoppestedet eller den nærmeste station kan være den hindring, der afholder nogen fra at tage bussen eller toget. Og det vil vi gøre noget ved, for der skal flere med den kollektive transport, siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) til Ritzau.
Man kan booke og leje cyklerne via mobilitetsappen DOTT, og prisen afhænger af, om man tegner et abonnement eller betaler per tur.
Eksempelvis kan man med et abonnement til 19 kroner per måned ubegrænset køre ture på op til 20 minutter for 15 kroner per tur.
Region Hovedstaden skyder 3,5 millioner kroner i projektet, der foreløbig varer frem til udgangen af 2025.
Kommunerne, der er med i projektet, er Albertslund, Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk.
I Furesø Kommune vil udvalgsformand Lene Munch-Petersen undersøge om, Furesø kan komme med i projektet. 
– Jeg har ikke været opmærksom på denne mulighed med at låne/leje elcykler! Mon denne pulje er brugt, lyder det fra Lene Munch-Petersen, formand for Natur- og Klimaudvalget (NKU).
Man arbejder bestemt med mulighederne for dele-elcykler i Furesø. Ikke mindst i takt med besparelser på busdriften.
– Vi skal på onsdag på NKU drøfte alternative muligheder for lokale busser i vores yderområder, i takt med at bussernes frekvens reduceres af økonomiske grunde, og her vil elcykler jo være en god mulighed, hvis ikke man har mod på rugbrødscyklen. Ungeklimarådet har nogle forslag om såkaldte last-mile transportmuligheder, hvor elcykler er en del af løsningen, siger Lene Munch-Petersen.
Netop Ungeklimarådet besøger Natur- og Klimaudvalget i forbindelse med udvalgsmødet på onsdag.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest