80 år i dag – Lone Christensen

Lone Christensen fylder 80 år den 8. marts 2024. Privatfoto.

Tidligere tillidsmand, formand for SID i Værløse og byrådsmedlem Lone Christensen fylder 80 år den 8. marts 2024. Det markeres med en reception for venner og bekendte i Kirke Værløse IFs klubhus fra klokken 12 til 17.

Et spændende og udfordrende liv
Lone Christensen har sat sit præg på udviklingen i Værløse. Hun var med inde omkring udviklingen af hallerne og bymidten. Hun blev valgt som den første kvindelige formand for en lokal SID-afdeling. Og så rundede hun af med 12 år i Furesø Byråd.
Lone var en stor pige, da hendes forældre arvede et hus på Højeloftsvej i Værløse. Det blev bygget af hendes tipoldeforældre og var en del af den gamle landsby i Værløse.
– Det var et dejligt sted. Hele mit liv drømte jeg om, at jeg en dag ville få mit eget lille gule hus, siger Lone Christensen.
Drømmen gik i opfyldelse i 1985, da hun sammen med Henrik købte Annexgårdsvej 6 i Kirke Værløse. Her voksede familien med to børn, Søren og Lene, to børnebørn, Michell og Sebastian og nu fire oldebørn. Henrik gik bort for et par år siden, men Lone bor fortsat i det lille gule hus med stråtag.
– Jeg passer børn og dyr. Jeg passer mine oldebørn. Jeg har min hund og er med i Koklapperne på 14. år, fortæller Lone Christensen.

Den første kvindelige formand
Lone startede i lære i Brugsens slagter og viktualieafdeling, men en graviditet fik mester til at sende ud til opvasken. Det ville Lone ikke finde sig i. I stedet arbejde hun hos en marskandiser i tre år, inden hun kom virksomheden Pussycat i Lynge, hvor man lavede babyartikler. En dag brændte fabrikken ned til grunden. Lone meldte sig arbejdsløs sammen med alle kollegaerne.
Lone fik et arbejde i fagforeningen Dansk Arbejder og Specialforbund.
– De mandlige jord- og betonarbejdere skrev ikke så pænt, så jeg fik opgaven med at skrive supplerende dagpenge. Dengang foregik det med håndskrift, fortæller Lone Christensen.
Lone tog alle tillidsmandskurser, og da formanden Elo Christensen sygemeldte sig, blev Lone konstitueret som formand for lokalafdelingen i Værløse.
Den 26. oktober 1980 blev hun valgt som formand for afdelingen ved generalforsamlingen.
– Jeg var den første kvindelige formand for en lokalafdeling. Der var to slags medlemmer. Dem, som tænkte at kvinder ikke hørte til i et fagforbund, og så dem, der støttede mig hundrede procent. Fx dukkede alle medlemmer fra Flyvestation Værløse op og støttede mig, fortæller Lone Christensen.
I 1979 var hun flyttet ind i den lille lejlighed ovenpå lokalafdelingen som lå på Højeloft Vænge. Lone fortsatte med at arbejde i fagforeningen, og passede tillidshvervet som formand ved siden af.
– Dengang var hver bys afdeling selvstændig og hovedforbundet var kun inde over som konsulenter.
I 2005 blev afdelingerne i Værløse, Ballerup og Herlev lagt sammen. Desuden blev Kvindeligt Arbejderforbund en del af organisationen, som skiftede navn til 3F.
Lone fortsatte sit arbejde på kontoret i Værløse frem til sommeren 2007, hvor hun gik på pension.
I mellemtiden var hun blevet valgt til Furesø Byråd i 2005. Det skete samtidigt med den senere borgmester Ole Bondo Christensen.
– Ole er en god mand. Jeg fik et godt venskab med ham. Han er en af dem, som man rigtig kan snakke tingene igennem med, siger Lone Christensen.
Men sammenlægningen med Farum sled på byrådsmedlemmerne.
– Det trak næsten alle kræfter ud af os. Lige meget hvilket skab vi åbnede, væltede der noget ud. Det var en kæmpe opgave at overtage en gæld på 3 mia. kr., siger Lone Christensen.
I 2017 fik Lone ikke genvalg, men blev suppleant til byrådet. Hun har siden hygget sig i sit lille gule hus med stråtag.
Nu vil hun for første gang i ti år fejre fødselsdag og håber, at se mange venner og bekendte.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “80 år i dag – Lone Christensen”

  1. Lone Christensen

    Kære alle gode venner og kammerater,hvordan. Takker man alle de mange som kom forbi og alle de hilsener her på FB,jeg er så dybt taknemmelig at tårene render ned af kinderne, mit lille hus er fyldt med blomster og gaver,tak igen og hav en herlig weekend jeg glemmer jer aldrig,krammer og knus fra Lone.

Der er lukket for kommentarer.