Station Farum holdt øvelse på Furesøen fredag formiddag.

Frederiksborg Brand & Redning testede redningsbåde og kystredder-egenskaber ved en øvelse på Furesøen i fredags.
Af Mikkel Kjølby
I fredags kunne man se to redningsbåde køre til Furesøbad. Og vel er alle omkring søde til at melde ind, hvis de ser nogen i havs(sø)nød, men bare rolig – det var kun en øvelse.
– Vi var derude med to både. Vores egen redningsbåd, som er købt ind til netop de lokale søer og så havde vi lånet Hillerøds RIP-båd. Vi øver sømandskab og mand over bord-procedurer, fortæller Niels Erik Nielsen, leder af Station Farum.
De to både er meget forskellige. Station Hillerød Rip-båd er lidt hurtigere, men kan ikke tage så mange ombord. Station Farums er køb til redningsaktioner på de lokale søer.
– Vi kan tage mange ombord på vores redningsbåd. Deh er købt til de lokale søer og til at kunne tage mange ombord, hvis der skulle opstå brand på en af turbådene.
Det er efterhånden mange år siden, at der har været en fatal ulykke på Furesøen. Det var da dykker ikke kom op igen efter et dybt dyk. I vinters var der en enkelt udrykning, da der kom melding om en lystfisker i nød. Station Farum rykkede og fandt en forfrossen fisker i bunden af sin båd.
Der er gode grunde til at holde evnerne ved lige.
– Alle vores holdledere er uddannet kystredder. Sådan en kystredder skal der være ombord ved en redningsaktion. De skal have minimum fire timers øvelse. Senere skal de lokale brandfolk også have fire timers øvelse for at holde det ved lige. Ved en redningsaktion vil der være minimum en kystredder og to brandfolk ombord, forklarer Niels Erik Nielsen.
Øvelsen kom også omkring Claus Nars Holm i Farum Sø, hvor der er en pumpe i tilfælde af ildebrand på øen. ejeren af øen gav brandfolkene en rundvisning.

Del nyhed

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Seneste nyheder