Baunesletten – Biodiversitet eller livsværdi

Sarah Thrane-Rødbroe (I midten) har fået 720 underskrifter imod græsningsprojektet. Men hun er irriteret over, at hendes opslag på Baunesletten bliver pillet ned.

Flere end 200 borgere var tilmeldt borgermødet om indhegning af Baunesletten. Godt og vel 150 dukkede op. Det hele foregik i god ro og orden, men der var i den grad plads til meningsforskelle.
Arrangørerne havde sat en tavle op, hvor man kunne give sit besyv med. I virvaret af post it-mærkater fandt man enkelte beskeder med fuld opbakning, rigtig mange med opbakning til biodiversitetsprojekt, men helst et andet sted, og så rigtig mange, som helst så, at politikerne og forvaltningen lod Baunesletten være som den er.
Ved mødets afslutning tog Sarah Rødbroe mikrofonen og opfordrede til en underskriftsindsamling imod planerne om græssende dyr på Baunesletten.
– Jeg går mange ture, og mine børn bruger også Baunesletten. Jeg vil bare gerne have, at man kan bruge Baunesletten, som den er i dag, siger Sarah Rødbroe.
Man kan finde underskriftsindsamlingen ”Bevar Baunesletten” på Facebook.
Biolog Kristian Søgaard fra Furesø Kommune præsenterede det faglige oplæg om, hvad græssende dyr kan gøre for biodiversiteten. I den forbindelse blev der præsenteret en kortskitse. Her var indhegningen sat på nordsiden af grusstien langs jernbanen. Indhegningen omhandlede resten af Baunesletten samt en del af Københavns Kommunes skov nord for Baunegården.
Indhegningen vil i så fald være på omkring 42 hektar her af er de 30 hektar lys åbne. Det er nok til 8-10 græssende køer.
Politikerne og forvaltning fik mange input med tilbage til arbejdsbordet.
– Nogle er virkelig glade for projektet. Andre er bekymrede for, at projektet vil medføre mindre livsværdi. Det kan jeg godt forstå. Jeg er påvirket af alle de input. Vi skal gøre alt for at finde frem til et godt projekt. Man skal finde de rigtige balancer. Og skrue det sammen, så man imødekommer bekymringerne og samtidig får lavet et naturprojekt, som giver større variation, siger Niels Jørgen Brandt (K).

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

7 kommentarer til “Baunesletten – Biodiversitet eller livsværdi”

  1. Sisan Engstrøm

    Link til underskriftindsamling ligger i gruppen “Borger i Furesø”

  2. Carsten Juel

    Tak til de politikere, der har besluttet at gøre noget for at forbedre biodiversiteten i kommunen

  3. Lene Alslund

    Jeg har brugt Bauneslettet i over 24 år, hvor jeg har luftet mine hunde. Baunesletten er unik, her kan alle dele naturen, cyklister, børn og voksne med eller uden hund. Der findes ikke et så smukt område, hvor vi kan lufte vores hund uden snor. Her kan de lege med andre hunde, mens vi mennesker kan få en hyggelig snak.
    Hvis det gennemføres, at vi skal indhegne hele Baunesletten, skal vi have hunden i snor og stierne skal så deles med cyklister, løbere og kommunes biler.
    Som de selv sagde på mødes, skal dyrerne tilses og der skal sørges for rent drikkevand og i perioder mad.
    Området bliver sådan, at det bliver os der bliver indhegnet og begrænset.

  4. Allan Jensen

    Det er lidt af en overaskelse at Kommunen igen foreslået Baunesletten indhegnet.
    Sidste gang var i 2016, her blev der samlet mere end 500 underskrifter ind fra lokale borgere der jævnligt bruger området.
    Baunesletten blev herefter udlagt som hundeskoven til stor gavn og glæde for mange af kommunens borgere.
    Det vil være skønt med mere natur og biodiversitet, men nej tak til at få indhegnet vores dejlige område.

  5. Allan Jensen

    Gitte
    Jeg vil virkelig gerne “videregive den gl. golfbane” efter 40 års daglig brug
    Med løse hunde træning og socialisering, samtaler hygge og venskaber mellem
    såvel to som firbenede i alle aldre.
    børnefødselsdags skattejagter / skoleklasse børn/forældre sammenkomster
    Med kaffe osv. Fiskenet, haletusser i glas ….. som naturligvis sættes ud igen : )
    Lad nu denne skønne plet være og de stakkels dyr der skal udsættes for den
    prøvelse.

    Til alle de nye unge mennesker som nu

Der er lukket for kommentarer.