Af Tine Hessner, byrådsmedlem og gruppeformand, Radikale Venstre Furesø.
Furesø Radikale Venstre stemte sammen med SF Furesø imod nedlæggelsen af akut samarbejdet – det såkaldte SHS-team ved byrådsmødet 26. Juni 2024. Man kan høre debatten på kommunens webTV, men hovedpointerne er her:
Her er årsagerne:
1. Bekymring for evne til at overholdelse af kvalitetsstandarder på akutområdet
2. Manglende svar på hvilken dialog der har været med partnerkommunerne Ballerup og Herlev om revision af den økonomiske aftale mellem parterne, som formentlig godt kunne reguleres til at modsvare det aktuelle forbrug.
3. Den måske manglende realisme i, at der kun skal en enkelt sygeplejerske ekstra til at erstatte for mere end 2 mio kroners ydelser i det hidtidige samarbejde – ikke pga kompetencer men kapacitet. (Sygeplejeteamet øges fra 36 til 37 personer)
4. Der er en sundhedsstrukturreform på vej til efteråret som vil ændre på snitflader mellem kommunale og regionale opgaver, praksis, præhospital, rehabilitering mm. Skulle vi ikke lige afvente det????
5. Vi lytter til praksislægernes bekymringer i høringssvar.
Vi foreslog sagen udsat til efteråret for at bliver klogere på især pkt 1 og 4.
Tak til SF der bakkede op om dette – desværre var det ikke nok, så S, V, K og Ø har nedlagt teamet med det opsigelsesvarsel der er ift partnerkommunerne.
Ved samme lejlighed stemte vi imod nedlæggelsen af klippekortordningen for udsatte, hjemmepleje krævende borgere, da der her er talt om budgetstof som i vores optik er forligsbelagt. Både SF og Enhedslisten bakkede op om dette, men det var desværre heller ikke nok.
I Radikale Venstre bidrager vi gerne til at finde besparelser, men synes begge disse forslag har iboende problematikker som vi ikke kan se os i – de er socialt skæve.
Debat – Derfor stemte Radikale imod nedlæggelsen af SHS-teamet
Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest
1 kommentar til “Debat – Derfor stemte Radikale imod nedlæggelsen af SHS-teamet”
Furesø betaler 2.7 mio for ca 880 opkald til denne tjeneste om året svarende til mere end 3000,- pr opkald. Når velfærdsdirektør og lederen af ældreområdet siger at de kan levere samme service ved at tage funktionen hjem med en mindre investering, baseret på egne erfaringer fra andre kommuner, skal vi så ikke have tillid til at de ved, hvad de gør ?
Besparelser er altid svære. Det her er et eksempel på en besparelse, som har potentialet til faktisk at gøre noget på en bedre måde. Hvor vi bygger på det virkelig dygtige sygeplejeteam vi har i kommunen, og gør det lidt stærkere.
Gør man de ældre noget godt ved at sige nej til besparelsen ? Nej, for så skal der findes andre besparelser på ældreområdet. Som den vi nægtede at tage i udvalget – at fjerne klippekortet på plejehjemmene. Den ville reelt reducere normeringen. Og den vil endda kun fylde halvdelen af hullet.
At sige nej er desværre ikke gratis. Det er heller ikke gratis at sige ja til at bruge penge, såsom 250.000,- på at reparere Klimacykler (A, B, Ø). Mere end 3 gange så meget som vi sparer på at at fjerne klippekortet for hjemmeboende….
Der er lukket for kommentarer.