DEBAT – Ministerbesøget på Baunesletten bekræfter valg af Hjortøgaard til naturprojekt

Niels Jørgen Brandt (tv) og Lars Carpens (th).

Af Lars Carpens, medlem af Natur og Klimaudvalget (V) og Niels Jørgen Brandt, medlem af Natur og Klimaudvalget (C)
Der var havørn, snog, musvåge, græsrandøje, musevikke og meget andet. Baunesletten satte alle sejl til da miljøminister Heunicke mandag kiggede forbi sammen med Naturstyrelsen.
Baunesletten er en perle, og perler skal man passe på. Det er klogt at give god tid til dialog med de mange lokale borgere, både dem der er for og imod hegn og græsning på Baunesletten.
Naturstyrelsen fortalte om deres erfaringer. De er forsigtige med at gå ind i helårsgræsning på arealer, der er meget benyttede til rekreative formål. Det er Konservative og Venstre helt enige i. Baunesletten er ikke det rigtige valg til et helårsgræsningsprojekt, som situationen er nu. Den store lokale modstand viser hvorfor.
Vi ser frem til et godt projekt og samarbejde med Naturstyrelsen omkring Hjortøgaard og Flyvestationen syd for Søndersø. Det kan blive et rigtig flot og stort projekt. Det skal også arbejdes igennem med god borgerinddragelse, men er et meget bedre projekt at bruge kræfterne på. Større areal til bedre biodiversitet, mindre indgribende, og billigere.
Baunesletten skal på pause, med fortsat dialog om god naturpleje af området og samarbejde med Naturstyrelsen.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

1 kommentar til “DEBAT – Ministerbesøget på Baunesletten bekræfter valg af Hjortøgaard til naturprojekt”

  1. Carsten Juel

    Kære Lars Carpens og Niels Jørgen Brandt.
    I skriver følgende: Vi ser frem til et godt projekt og samarbejde med Naturstyrelsen omkring Hjortøgaard og Flyvestationen. Og til sidst: dette vil være billigere (underforstået end projektet på Baunesletten).
    Det er jeg ikke sikker på I har ret i. Øjensynligt tager I prisen på det lille projekt og overfører den til det store projekt. Det er rigtigt, at det er billigt at lave to store folde på Hjortøgård, der udelukkende er kommunalt område. Men Naturstyrelsens områder ligger på den anden side af en 8 m bred asfalteret vej (Perimetervejen). For at inddrage Naturstyrelsens arealer og skabe et sammenhængende område kræves store (og dyre) færiste. Og der vil blive klager fra cykelfolket med flere. Projektet på Baunesletten, derimod, kræver ikke færiste.

Der er lukket for kommentarer.