Debat – Tilliden har lidt et knæk

Andelen af skolebørn, som ikke føler sig fagligt udfordret, stiger. Pressefoto.

Af Marianne Skjoldager-Kristiansen, forperson for skolebestyrelsen for Hareskov Skole. 
Jeg er dybt bekymret og faktisk også temmelig rystet over kommunaldirektørens ansvarsfraskrivelse. Det er nemt at gemme sig bag paragraf-argumenter. Men hvor er det dog trist, at vores forvaltning mener, at det er dem og ikke de folkevalgte politikere, som beslutter, hvad vores skattekroner skal bruges på.
Politikerne vil gerne værne om vores folkeskoler og vores børn, men forvaltningen overruler.
Hvor er borgmesteren henne i alt dette? Hvordan kan han tillade folkeskolens forfald?
Jeg undrer mig desuden stadig over, hvordan det er muligt, at der var massive budgetoverskridelser på specialområdet kun TO måneder efter at byrådet vedtog budgettet. Det burde være en selvfølge, at der kontinuerligt bliver lavet grundige forecasts på udviklingen af omkostningerne til specialtilbud, så der kan lægges et holdbart budget på et realistisk grundlag.
Jeg kunne godt tænke mig, at disse forecast tal blev fremlagt. Ikke blot for 2024 men også for 2025 og 2026 hvor skolerne skal spare endnu mere end i 2024. Vi har brug for at få fuld gennemsigtighed i forhold til hvordan de laver regnestykkerne i deres Excelark.
Jeg vil lige slutte af med at citere Folketingets ombudsmand: “En myndighed bør i overensstemmelse med god forvaltningsskik udøve sin virksomhed sådan, at den styrker offentlighedens tillid til forvaltningen.”
Tilliden har lidt et knæk!

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest