DUSIKA gæster Galaksen

DUSIKA spiller i Galaksen den 14. juni. Pressefoto.

Det er en god tradition, at Hovedstadsregionens Ungdomssymfoniorkester, DUSIKA, aflægger besøg i Galaksen. Det sker igen den 14. juni klokken 19.30.
DUSIKAs faste dirigent Christian Schmiedescamp vil introducere og guide publikum gennem hele koncerten.
Orkestrets 1. oboist den unge talentfulde Henrik Valdemar Arup vil som solist fortolke Hummels Introduktion, tema og variationer.
På programmet er desuden Tjakovskijs 4 symfoni (Skæbnesymfonien) samt udvalgte satser af Carl Nielsens Aladdin suite.
Orkestret ynder at have danske komponister med på programmet under de årlige orkesterturnéer, da vi gerne vil præsentere den danske kulturskat til resten af verden.
DUSIKA blev etableret i 1988 på initiativ af det daværende musikudvalg i Københavns Amt. DUSIKA har omkring 65 medlemmer i alderen 13-25 år.
Orkesteret har til formål at øge interessen for klassisk musik blandt unge ved at være et supplerende tilbud til musikskolerne i Hovedstadsregionen og tilbyde symfonisk orkestersammenspil på et højt musikalsk niveau.
I sin levetid er orkestret vokset sig stort og er med til at levere kommende musikere til det danske musikliv.
DUSIKA giver 8-10 koncerter om året og tager hvert år på koncertrejser i ind- og udland. Orkestret har blandt andet turneret i Skotland, Færøerne, Holland, Sydfrankrig, Polen, Australien, Tyskland, Estland, Rusland og Toscana.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *