Erindringsbio gav minder om Værløse Bio

Lillian kan huske Værløse Bio, da den ikke var meget mere end et skur. Minderne væltede frem i forbindelse med Erindringsbio.

Værløse Bio & Café var onsdag eftermiddag fyldt med Plejehjemmet Ryetbos beboere, som så Erindringsbio i den gamle biografsal.
Biodirektør Tine Kirkeballe er ikke sådan at slå ud. For selvom Furesø Kommune ikke kunne bidrage økonomisk til en omgang Erindringsbio i Værløse Bio & Café, så blev det alligevel til noget.
– Plejehjemmet Ryetbo henvendte sig om Erindringsbio, og jeg synes, at det skulle være et gratis tilbud, så det blev det, siger Tine Kirkeballe.
Og så væltede det ind med glade plejehjemsbeboere. Den gamle biografsal var næsten fyldt helt op. Godt og vel 20 kørestole skulle der findes plads til, inden filmen ”Et par ord om Danmark” spillede med Helge Kjærulff-Schmidts dejlige fortællerstemme.
Erindringsbio er et projekt skabt af Det Danske Filminstitut. Det handler om at vise film, som vækker minder hos demensramte og deres pårørende.
Blandt gæsterne denne onsdag var der mange gamle Værløseborgere. Og for dem handlede det lige så meget om minder fra Værløse Bio.
Tine Kirkeballe blev spurgt af Lillian om, det var hendes far, som havde drevet Værløse Bio i sin tid. Og ja, det var Keld Petersen.
Bare duften af popcorn i biografen giver en masse minder. Beboerne kom hjem mættet minder og indtryk.
Men det krævede en gigantisk – ikke mindst fra aktivitetskoordinator Rakul Thomsen samt Nanna.
Der blev planlagt ned til sidste deltage med en plan, som var mere detaljeret end en bordplan til en konfirmation, for der skulle bruges lifte til at løfte beboerne fra kørestolene over i biografsæderne.
Men det var det hele værd!

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest