Forståelse – men ingen kære mor på skoleområdet

Udvalgsformand Muhammed Bektas er formet af Furesøs folkeskole og forstår frustrationerne. Der er bare ikke nogen anden vej end at få skabt en anderledes skoledag for børn med særlige behov.

Søndag eftermiddag sendte samtlige skolebestyrelser i Furesø Kommune et åbent brev til Furesø Byråd. Det var reelt et nødråb, hvor der blev sagt nej til flere besparelser på almenområdet.
Et flertal i Børne- og Skoleudvalget sagde også nej til omprioritering for 10 mio. kr. i januar måned. Men virkeligheden er, at der skal gøres noget for at få det kommunale budget til at hænge sammen.
Udvalgsformand Muhammed Bektas (A) forstår frustrationerne.
– Jeg har stor forståelse for skolebestyrelsernes reaktion og bekymring. Det er en meget vanskelig situation vi er i. Kommunens økonomi er presset og vi ser et vedvarende pres på specialtilbudsområdet. Det samlede skolebudget er stadig det samme i år, men vi er nødsaget til at flytte rundt på resurserne i skolebudgettet, siger Muhammed Bektas.
Det er det stigende behov for specialundervisning, som presser budgettet i bund.
– Vi oplever, at flere og flere børn har behov for et segregeret specialtilbud eller ekstra støtte i deres klasse. For at kunne skabe budgetbalance for hele året er vi nødt til at omprioritere, så det samlede skolebudget ikke går over budget, siger Muhammed Bektas.

Så her er, hvad der kommer til at ske:
– Der er ikke nogle nemme steder at spare, og det gør ondt hver gang besparelser går ud over almenområdet, da alle vores skoler løfter en kæmpe opgave. For at knække kurven med flere børn der har brug for et specialiseret tilbud, kræver det, at vi tør tænke skoledagen anderledes. Der er allerede en række tiltag i gang på vores skoler, og regeringen har også planer om at kigge på skolernes hverdag og nogle af de børn der har det sværest. Det kræver en stor og længere indsats, hvis vi skal have vendt den udvikling vi ser med børn og unges mistrivsel, forklarer Muhammed Bektas.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest