Fra elevtid til ledelsesansvar på rekordtid

Niklas Halkjær (tv.) er blevet assisterende restaurantchef. Det var restaurantchef Tommy Thulesens forslag. Foto: Restaurant Furesøbad.

Restaurant Furesøbad har fået ny assisterende restaurantchef.
I sommers bestod Niklas Halkjær sin tjenereksamen med udmærkelse i form af en bronzemedalje. Fra årsskiftet er Niklas trådt ind i ledelsesgruppen som assisterende restaurantchef.
– Det er gået hurtigt, og det kan fortsat virke lidt mærkeligt, at jeg den ene dag spørger om gode råd fra kollegaerne, og den næste dag skal svinge taktstokken, men det styrker kun mit lederskab, at jeg kender stedet indgående, siger Niklas Halkjær.
Niklas var egentlig gået i gang med en receptionistuddannelse, da han tog nogle vagter hos Restaurant Furesøbad. Forpagter Michael Bay Olsen foreslog ham at gå i lære som tjener. Det har Niklas ikke haft grund til at fortryde.
– Jeg har stået i lære under tre restaurantchefer, og de har alle tre lært mig en masse. Tommy er den seneste chef, og han har ligesom bundet det hele sammen for mig, siger Niklas Halkjær.
Lidt i spøg kaldes Tommy og Niklas for far og søn. For de minder en del om hinanden. De har samme humor, hygger sig godt sammen og Tommy har smittet så meget af på Niklas, at tøjstilen også er den samme.
Det var Tommy, som anbefalede at Niklas fik stillingen som assisterende restaurantchef.
-Det giver Niklas mulighed for at dygtiggøre sig yderligere på skolebænken og blive endnu bedre klædt på til fremtiden. Det eneste minus er, at vi deler vagterne imellem os, så vi ikke længere er på vagt sammen, siger Tommy Thulesen med et stort smil. Niklas smiler tilbage. For vel må de undvære hinandens selskab, men den nye vagtplan giver i den grad mening.
– Vi får ensrettet, hvordan tingene skal køre, så kunderne møder den samme service hver dag, forklarer Niklas Halkjær, som i disse måneder er på kursus et par dage hver uge.
Lige for tiden er der usædvanligt travlt på Restaurant Furesøbad i forhold til, at det er vintersæsonen.
– Vi har travlt hver aften, og sådan foretrækker vi det, siger Tommy og Niklas.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest