Fuld fart på underskriftsindsamling

I kølvandet på borgermødet græsningsprojektet på Baunesletten har Sarah Rødbroe-Thrane igangsat en digital underskriftsindsamling via Facebook. Det sker under overskriften Bevar Baunesletten. Torsdag aften havde 230 skrevet under.

Furesø Kommune og DN Furesøs projekt omfatter en indhegning af 42 hektar – herunder det meste af Baunesletten samt en del af skoven ved Farum Sø. Det giver plads til otte til ti køer. Græsning af området vil sikre større variation i plantelivet og dermed bedre livsbetingelser for insekter som den sjældne Violetrandet Ildfugl.
Kritikerne vil hellere bevare Baunesletten, som den er og frygter et tab af livskvalitet for de tobenede brugere.
Sarah Thrane-Rødbroe vil aflevere elektronisk til Furesø Kommune. 

Masser af kommentarer
Der blev ikke lagt fingre imellem i forbindelse med borgermødet i tirsdags, hvor kommentarer blev indsamlet via Post-Its.
Der bliver heller ikke lagt fingre imellem, når der kommenteres på Facebook. Her er et uddrag af kommentarerne.
– Vi har benyttet os af Baunesletten igennem de sidste 20 år. Det er en fantastisk naturperle, hvor mennesker og hunde kan færdes frit og uhindret til gensidig glæde. Det må og skal forblive sådan. Projekter med såkaldte, indhegnede vilde dyr er en misforståelse og har vist sig flere steder i Danmark at være et misfoster. Skån Værløse og Baunesletten for dette.
– Baunesletten er et fantastisk område som er til stor gavn for både mennesker og dyr i dag. Børn og voksne kommer der i dag med og uden hunde, og nyder området og skaber sociale relationer på tværs af de normale skel som ung/gammel, rig/fattig, tyk/tynd. Og om aftenen indtages sletten af vilde dyr som hjorte, ugler, ræve, mosegrise mm.
– Der bliver bygget så mange mure og hegn i verden i øjeblikket men Baunesletten har nu ligget i snart 50 år uden indhegninger. Det er en gave vi har fået, og for mange er det grunden til at vi bor i Værløse. Lad os passe på Bauneslettens unikke uindhegnede natur og give den videre, i samme stand som vi fik den, til de generationer der kommer til at bo i Værløse efter os.
– Jeg er helt enig i at Baunesletten er væsentlig for borgerne i den nuværende form.
– En fantastisk del af Værløse, hvor man har mulighed for nyde naturen uden nogle form for fysiske barrierer!
– Man fortsat skal kunne nyde de rekreative værdier det giver at kunne færdes mellem mennesker og hunde i Baunesletten som den er idag. I forvejen er der arbejdet meget for at styrke områdets biodiversitet med såning af vilde blomster, afbrænding, ved kun at slå områdets gangstier osv
– Dyrehold vil lukke området for hovedparten af områdets besøgende.
– Jeg elsker at gå ture på Baunesletten og føle at jeg kan bevæge mig frit.
– Jeg synes det er et unikt område vi bør bevare – som det er i dag.
– Både Baunesletten om området ved Farum Kirke og Store Bjerg skal bevares som det er nu.
– Jeg har nydt at gå på Baunesletten i 50 år uden hegn og håber, det vil lykkes at nedstemme dette tåbelige forslag.
– Jeg ønsker at bevare Baunesletten som den er i dag, da der er så mange gode formål den benyttes til – og ingen indhegning eller indhegnede dyr.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest

3 kommentarer til “Fuld fart på underskriftsindsamling”

  1. Jeg er kæmpe modstander af, at vores natur bliver indhegnet og det bliver udsat kvæg og heste… Det vil forhindre mange i at kunne bruge vores dejlige natur! Tak for initiativet til underskriftindsamling…!

  2. Kirsten Andersen

    Det er fuldstændig horribelt at man spærrer dyr inde bag hegn , kalder dem for ‘vilde’, og så undlader at passe dem😡
    De er IKKE vilde dyr, de er totalt svigtede dyr!
    Det er helt uetisk og vanvittig uacceptabelt!! Det ses jo med AL TYDELIGHED fx i Mols bjerge, på Bornholm ,men også i Holland og mange andre steder, at dyrene IKKE kan klare sig med det føde de har tilgængeligt!!! Og var de FRIE VILDE DYR, så havde de jo søgt hen til andre græsgange!!!!

    -Vil man have vilde dyr, så SLIP DEM FRI ‼️
    – Vil man have indhegnede dyr, så PAS DEM ORDENTLIGT ‼️

  3. Natur er fri natur det vil sige uden hegn.
    Forskning har vist at helårsgræsning ikke giver mere biodiversitet.
    Urter ædes og har ikke mulighed for at sætte frø.

Der er lukket for kommentarer.