Furesø Museer udgiver børnebog om Hanna fra Ukraine

Da Hanna fra Ukraine kom til Værløse er skrevet af Birgitte Kabell.

Furesø Museer/Immigrantmuseet er lige nu i gang med at dele årets letlæsningsbog ud til alle elever i Furesøs 2. klasser.
– Vi fejrer nemlig Verdens Bogdag, som hvert år falder den 23. april, med at udgive en bog, der tager udgangspunkt i en historisk begivenhed i vores område, skriver Furesø Museer.
I år kan eleverne lære Hanna og hendes mor Olena fra Ukraine at kende. De er nødt til at rejse væk på grund af krigen, men de kommer til at bo hos en sød værtsfamilie i Værløse. Historien er fiktiv, men inspireret af en lang række interviews, som Immigrantmuseet lavede, da flere end 150 ukrainske flygtninge ankom til Furesø Kommune i foråret 2022.
I historien opstår der et tæt venskab mellem den 9-årige ukrainske Hanna og den 10-årige danske Ida.
Furesø Museer har vist bogen til ukrainere, der stadig bor her, og det har gjort stort indtryk på dem, at deres historie nu bliver fortalt i en letlæsningsbog. Én fortæller,
– Selvom jeg ikke er en lille pige, så rører Hannas historie mig meget. Den minder mig om min egen rejse fra Ukraine til Danmark, hvor jeg også først boede ved en værtsfamilie. Der er mange paralleller mellem Hannas historie og andre ukrainske børns historie, men også for os der kom som unge og voksne. Jeg har masser af minder fra det første forår her i Danmark: det store ønske om at kommunikere, selvom der var sprogbarriere, ture i skoven, og forberedelserne til dansk påske. Den utrolige venlige støtte vi fik fra de danske familier, gav os styrke til at komme os over de forfærdelige begivenheder vi oplevede – og stadigvæk oplever – med krigen derhjemme.

Facebook
Reddit
Twitter
LinkedIn
Pinterest