
For mere end hundrede år siden var det naturskønne område omkring Farum en sand turistmagnet. Københavnerne strømmede ud af byen om sommeren.
Fiskebæk Hotel fik en skæv start
I 1906 tog trafikken yderligere fart, da Slangerupbanen åbnede, men for Fiskebæk Hotel var det hele blevet lidt skævt. Turisterne stod af i Farum fem hundrede meter længe nede af sporet, og bådfarten havde ændret anløbssted, så skibene ikke satte passagerer af i nærheden af hotellet, som blev opført i 1897 med Hotel Marienlyst som inspirationskilde.
I 1931 lykkedes det Fiskebæk Hotel, at få overtalt Slangerupbanen til at indrette et trinbræt lige efter jernbanebroen over Fiskebæk og ved døren til hotellet og krostuen. Det skyldtes ikke mindst, at Slangerupbanen havde fået nye lokomotiver med kraft nok til at starte op af bakken mod Farum.
Trinbrættet kunne ikke få det rette navn Fiskebæk Trinbræt, da det navn var optaget af et trinbræt på Lolland. Furesø Trinbræt åbnede den 22. maj 1932 og gav nyt liv til Fiskebæk Hotel, som dog fik hård konkurrence fra Jernbanehotellet i Farum og restauranten ved Furesøbad.
Furesø Trinbræt var ikke prangende. Det var nærmest en lille jordvold med et lille skilderhus som billethus. Den stakkes billetmand blev ofte offer for de døddrukne krogæsters luner. En enkelt gang blev skilderhuset skubbet ned af skråningen med billettøren indeni.
Toget standsede kun få gange dagligt på Furesø Trinbræt, og når det gjorde, var der tryk på. Turisterne væltede ud og ind af toget.
Gik op i røg
Fiskebæk Hotel holdt ud indtil 1968. På det tidspunkt var københavnerne blevet mere velbeslåede og foretrak længere rejser end til Farum. Hotellet gik op i røg i forbindelse med en øvelse for det lokale brandvæsen.
Kort efter blev Furesø Trinbræt nedlagt og revet op, da det lå i vejen for den projekterede motorvej til Hillerød samt udvidelse af banelegemet til S-togsdrift. Nedrivning fandt sted den 23. maj 1971.
